четвер, 13 березня 2008 19:33

Дітей позбавили безплатного сніданку

Другий тиждень тальнівські діти, які мають статус постраждалих від Чорнобильської катастрофи, не отримують у школі вранішню булочку з чаєм. Їм дають лише обіди.

Тендер на харчування виграла Черкаська обласна споживспілка. Вона залишає собі частину виділених дітям грошей, а решту — перераховує Тальнівському об"єднанню підприємств громадського харчування. Ця організація й годує школярів.

— Споживспілка затвердила такі норми харчування: найменшим дітям — 5 гривень 40 копійок, середнім — 6 гривень 40 копійок, старшим — 7 гривень 40 копійок, — розповідає директор об"єднання Іван Мороз, 58 років. — Із цих копійок нам треба заплатити людям зарплату, сплатити за електрику, транспорт, продукти. На булочку з чаєм грошей не вистачає.

Тендери виграють організації-посередники, що пропонують найнижчу ціну на їжу, зауважує начальник відділу освіти Тальнівської райдержадміністрації 47-річний Володимир Синьогуб. Якість харчів нікого не цікавить.

— Не здивуюся, якщо черговий переможець тендера годуватиме дітей на одну гривню, — говорить він. — Уже зараз в деяких селах, що не ввійшли до Чорнобильської зони, учнів годують краще. Чому? Бо немає посередників.

На Тальнівщині 2498 дітей-пільговиків. Це 54% від загальної кількості місцевих школярів. У селах, де немає Чорнобильської зони, на харчування учнів 1–4-х класів виділяє райвідділ освіти — 2,5 грн у день на дитину. Решту дають батьки та місцеві господарства. Школи ж влітку заготовляють сушню, овочі, фрукти.

Зараз ви читаєте новину «Дітей позбавили безплатного сніданку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі