четвер, 24 січня 2008 18:26

Депутати ухвалили обласний бюджет

Минулої суботи на сесію обласної ради обговорити бюджет Черкащини прийшли 64 депутати із 76. У президії були голова облдержадміністрації 48-річний Володимир Черевко, 46-річний Володимир Гресь і заступник голови облдержадміністрації 53-річний Віктор Павліченко. Заграв гімн. Нардепи тримали руку на серці, підспівували, дехто просто стояв мовчки. Володимир Гресь оголосив про реєстрацію. Монітор не спрацював.

Після кількох невдалих спроб депутати зареєструвалися за допомогою лічильної комісії. Із доповіддю про бюджет виступив начальник обласного фінуправління Володимир Кулеша. Протягом півгодинної промови дехто слухав, інші читали газети, балакали, роздивлялися роздані документи.

Найдискусійнішим став пункт фінансування обласних засобів масової інформації. На них заклали 1,6 млн грн.

— Я пропоную забрати з цих грошей мільйон на лікування 12 тисяч хворих дітей Черкащини, — каже Любов Майборода від БЮТу. — Дітлахам не те що не вистачає ліків, їм їсти нічого в лікарнях. Медпрацівники їжу приносять із дому. Давайте виконувати свої передвиборні обіцянки. А якщо ми зацікавимо засоби масової інформації, то вони й так про нас будуть писати.

Депутат від Блоку Литвина Володимир Лук"янець сказав, що в обласної ради й облдержадміністрації є обов"язки як у співзасновників.

— Я пропоную профінансувати газети цього року. А з наступного хай переходять на роздержавлення, — додає він.

Щодо пропозиції Любові Майбороди депутати проголосували 13 — "за", 10 — "проти", 18 — "утрималися", 23 — не голосували. "Рішення не прийняте" — висвітилося на моніторі.

Виступив губернатор Володимир Черевко. Сказав, що запропонований бюджет є робочим варіантом:

— Його потрібно ухвалити, хоча б із міркувань підтримки поточної діяльності області. Голови райдержадміністрацій і рад, подайте звернення й пропозиції щодо проблемних питань.

Губернатор зазначив, що ініціював внесення до державного бюджету України фінансування реконструкції мосту через Дніпро, завершення будівництва обласної дитлікарні, будівництва газорозподільчої станції в Уманському районі, що газифікує Ладижинку й Бабанку.

Бюджет ухвалили. Загальний обсяг доходів області — 1 млрд 222 млн 737 тис. грн, видатків — 1 млрд 222 млн 053 тис. грн. Торік доходи й видатки становили 1 млрд 30 млн 819 тис. грн. Порівняно з торішнім, бюджет збільшився на 192 млн.

Зараз ви читаєте новину «Депутати ухвалили обласний бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі