Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 17:39

Через антену мобільного зв"язку хотіли перекрити вулицю

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  У черкаському барі ”Анаїс” на вулиці Ярославській мешканці навколишніх будинків сперечаються з власницею Світланою Жулинською. Люди обурені тим, що вона дозволила поставити на даху антену мобільного зв’язку
У черкаському барі ”Анаїс” на вулиці Ярославській мешканці навколишніх будинків сперечаються з власницею Світланою Жулинською. Люди обурені тим, що вона дозволила поставити на даху антену мобільного зв’язку

Минулої п"ятниці біля бару "Анаїс" на вул. Ярославській у Південно-Західному районі Черкас зібралося три десятки жителів навколишніх будинків. Вони протестували проти встановлення антени мобільного зв"язку компанією МТС.

— Питали хлопців, що це за антена, — розповідає Оксана Юнак. — Не сказали. А тоді показали дозволи із Києва. Зізналися, що не дотримано висоти.

Проти розміщення антени зібрали приблизно 800 підписів. До гурту підходять кілька жінок із вул. Гайдара. Там на будинку товариства "Рось" теж установили антену.

— Спочатку повинні визначити радіочастоти. Тоді санітарні норми. Коли провіряли "Рось", то в них санітарний паспорт був не підписаний. І у вас, мабуть, так. Вишка має бути вище будинку, бо випромінювання йде під кутом 90 градусів. А у вас он у вікна промені будуть направлені, — показує рукою Марина Максимова.

Люди кажуть, що в мікрорайоні також антена стоїть на кафе "Міленіум" на вул. Сумгаїтській. Тепер усі три створюють трикутник. Окрім сусідніх будинків, під випромінювання потрапляє дитячий садок і три школи.

— Давайте вночі зріжемо ту антену, — пропонує одна пенсіонерка. — Наймемо когось, заплатимо.

Люди йдуть до бару "Анаїс", щоб поговорити із господаркою. Дорогою хтось пропонує перекрити рух на вул. Перемоги. Вона вважається об"їзною для вантажного транспорту.

— Не треба. У чому винні люди, які їдуть? — заперечує жінка в світлій куртці. — Треба в суботу та неділю сідати в кафе. Зірвати роботу.

У зал виходить у чорному спортивному костюмі власниця кафе Світлана Жулинська.

— Роботи по антені призупинені. Усі дозволи в них є. Чого ви рішили, що вона шкідлива? Це ж не мобільний зв"язок, а цифровий телефонний. Я погодилася після дозволів нашої міської влади. У мене в офісі є всі документи, можу показати. Давайте перенесемо цю розмову на понеділок, — пропонує Жулинська. Люди не погоджуються.

— Чого ви пристали до мене, — обурюється Світлана. — У нас є міськенерго, міськвиконком, охорона по праці, санстанція, пожежні. Вони дали дозвіл.

Жінка телефонує до підрядника. Вимагає негайно привезти документи, бо люди зривають їй роботу. Обіцяє, що за годину-півтори під"їде людина зі всіма документами. Підрядник того дня так і не приїхав.

У понеділок 59-річний Віктор Цапок, який назвався керівником центру експлуатації, пояснив "ГПУ", що роботи призупинили на десять днів. Чекають повернення із відпочинку київського директора МТС-зв"язку.

— Антену попросив установити автобазар. Головний промінь буде направлений туди, а не на житлові будинки, — каже Віктор Цапок. — Яка її потужність і радіочастоти я вам не скажу, бо не знаю. Подзвоніть до Андрія — представника підрядчика. Прізвища не знаю.

Андрій пообіцяв подивитися в документах і зателефонувати в редакцію. Однак дзвінка не було. Мобільний телефон чоловік вимкнув.

Зараз ви читаєте новину «Через антену мобільного зв"язку хотіли перекрити вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути