Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2008 17:48

Брати Майстренки возять земляків на столичні концерти

Брати-підприємці Михайло й Іван Майстренки з Канева організовують безкоштовні  екскурсії для земляків.

— Виросли в селі. Найвищим мистецтвом для нас були цирк і зоопарк, — розповідає 50-річний Михайло Майстренко. — Якось під"їхали із братом до Театру Франка в Києві. Дивимося, з автобуса виходять підлітки. Потім взнали, що вони із гімназії, де навчання коштує 600 доларів у місяць. І тут мене задавила жаба: хіба наші діти із Полстина чи Беркозівки гірші? Почали організовувати поїздки сільських дітей до столиці на вистави, екскурсії. Із минулого року до київських театрів їздять і дорослі. Обично виїжджаємо із Канева в обід, щоб перед концертом чи виставою пару годин походити Києвом.

Гості з Канева бачили концерт Пола МакКартні, вистави за участю Богдана Ступки, дивилися балет "Лебедине озеро". Спочатку школярі їли на виставах чіпси та сухарики. Тепер дівчата-старшокласниці одягають вечірні сукні, а хлопці — "метелики".

— У студентські роки я бачила практично всі вистави, — каже Олена Пилипенко, 70 років. — Тоді публіка була вихованішою. Тепер інший час, у театр ходять у джинсах. Та це нічого. Радує те, що процентів 75 глядачів — молоді люди.

Зараз ви читаєте новину «Брати Майстренки возять земляків на столичні концерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути