четвер, 24 січня 2008 18:21

Брат і сестра задихнулися димом

У неділю в Папужинцях Тальнівського району хоронили двох дітей 34-річної Тетяни Уланович. За два дні до цього вони з 14-річною донькою Іриною ходили в ліс по дрова. А 4-річного Максимка та 2-річну Софійку залишили самих. Діти сірниками підпалили матрац.

Увечері мати з донькою повернулися додому й побачили пожежу. Брат і сестра лежали на підлозі.

У селі стверджують, що до цього йшло, бо Тетяна пиячила. Дітей кидала і їхала в Тальне. Сільрада хотіла, щоб її позбавили батьківських прав. На новорічні свята матері не було вдома два тижні.

— Я зайшла до хати і вжахнулася: в будинку холодно, а на підлозі повзають голі діти, — згадує голова сільради Наталія Савчук, 50 років. — Назбирали сяку-таку одежину й повезли в дитяче відділення лікарні. Там викупали й нагодували. Усі ми були впевнені, що діти опиняться в уманському притулку. Проте в Умані відмовилися брати Максимка, посилаючись на його інвалідність (хлопчик ледве ходив. — "ГПУ"). А дівчинці не було ще трьох років. Згодом мати повернула дітей додому.

У сільраді на неї завели спеціальну теку з написом "Тетяна Уланович".

— Тетяна жила непогано, — каже сільський "шериф" Віталій Запорожець, 46 років. — Отримувала аліменти від першого чоловіка, допомогу як малозабезпечена, як мати-одиначка та на дитину-інваліда. Тим часом Максимко з Софійкою росли, як бур"ян при дорозі.

Спеціалісти відділу сім"ї та молоді, служби у справах неповнолітніх Тального не наважилися направити в суд документи на позбавлення Тетяни батьківських прав.

— Ми маємо негласну вказівку — по можливості лишати дітей при матері. У дитбудинках вони нічого доброго не побачать, — пояснює начальник служби у справах неповнолітніх Тальнівської райдержадміністрації Микола Писар, 45 років. — Востаннє я викликав Тетяну тиждень тому. Вона вкотре обіцяла виправитися.

Півроку тому в Папужинцях втопилося двоє дітей Тетяниної подруги, яку теж не наважилися позбавити батьківських прав. Торік на Тальнівщині батьківства позбавили чотирьох осіб.

Зараз ви читаєте новину «Брат і сестра задихнулися димом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі