Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2008 18:15

Благодійний бал зібрав 5670 гривень

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Начальник управління праці та соціального захисту населеня Уманської міської ради Галина Кучер на благодійному балі. У скиньку її сім’я вкинула 500 гривень
Начальник управління праці та соціального захисту населеня Уманської міської ради Галина Кучер на благодійному балі. У скиньку її сім’я вкинула 500 гривень

19 лютого в уманському Будинку культури пройшов перший благодійний бал "Кохання. Весна". Його влаштували працівники управління праці та соціального захисту населення міськради. Зібрані гроші віддадуть на реконструкцію центру реабілітації для людей з особливими потребами.

О 16.00 на бал збираються уманчани. При в ході до зали поставили скриньку для збору благодійних внесків. У ній купюри по 10, 20, 50 грн, кілька по 100.

Міський голова 55-річний Юрій Бодров прийшов на бал зі своїм радником 67-річною Світланою Ліпінською. До скриньки обоє вкинули по "двадцятці".

— Сьогодні кожен уманчанин має можливість вкласти свою частинку в реконструкцію центру, — каже міський голова.

Запитую, чи танцюватиме він вальс.

— Я погано танцюю. Тому соромлюся, — каже Юрій Бодров. — У дитинстві я займався боксом та баскетболом.

Найбільшу купюру — 200 грн — до скриньки поклала журналістка місцевого видання "Вулик" 57-річна Тетяна Чорномаз.

— Я ще місяць тому, як дізналась про бал, то вирішила, скільки саме пожертвую, — каже жінка.

Начальник управління праці та соціального захисту населення 50-річна Галина Кучер із сім"єю для благодійних цілей виділили 500 грн. А працівники міжрайбази вкинули майже 700.

Перед початком танців майстер-клас із вальсу, танго, рок-н-ролу, краков"яку та "коробочки" провели танцювальний ансамбль "Візаві", школа бального мистецтва "Шарм", студенти місцевого педагогічного університету. Відкривали бал наймолодші учасники — вихованці дитсадку N5.

На свято прийшло близько 300 уманчан. Танцювали неохоче, більше спостерігали.

— Сьогодні ми зібрали 5670 гривень. Окрім того, з міського бюджету виділили на реконструкцію 100 тисяч. А на оформлення документації — 49,5 тисяч, — каже Галина Кучер. — Ми написали звернення до підприємців, деякі  відгукнулися. Також проситимемо субвенцію із держбюджету. У нашому місті майже шість тисяч інвалідів, зокрема 600 дітей. Такий центр необхідний, щоб вони могли не лише оздоровитися, а й отримати освіту.

На реабілітаційний центр перетворять колишню офіцерську їдальню.  Повна реконструкція обійдеться у 2,5 млн грн. Ремонтні роботи розпочнуть навесні.

Зараз ви читаєте новину «Благодійний бал зібрав 5670 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути