четвер, 10 квітня 2008 18:29

Безквартирні офіцери живуть у казармі

Автор: фото з сімейного архіву Мартьянових
  Підполковник запасу Віктор Мартьянов із дружиною Людмилою та онукою Даринкою вдома у казармах уманської військової частини
Підполковник запасу Віктор Мартьянов із дружиною Людмилою та онукою Даринкою вдома у казармах уманської військової частини

Кілька років 43 родини уманських військовослужбовців чекають на квартири в збудованій п"ятиповерхівці поблизу районної лікарні.

— Ось там я мав би вже отримати свою 4-кімнатну квартиру, — показує рукою на вікна третього поверху в третьому під"їзді підполковник запасу 59-річний Віктор Мартьянов, який 10 років мешкає в казармі військової частини. — Сім"ї, які живуть у казармі, одна від одної повідділялися стінами з фанери. Я з дружиною Людмилою, дітьми та двома онуками маємо три невеличкі кімнатки. Туалет спільний, у коридорі. Ванної нема.

Новобудову для військових замовило Міністерство оборони.

— Замовлення виконували кияни. Три роки тому будинок здали в експлуатацію. Комісія гарнізону поділила житло, а в Києві списки не затверджують, — пояснює чоловік. — Я торік їздив у Головне квартирно-експлуатаційне управління міноборони. Там пояснили, що дім не прийнятий в експлуатацію комунальними службами міста.

Будинок взяла на баланс Уманська районна рада, бо він збудований на землях Піковецької сільської ради. Хоч вулиця 24-го Партз"їзду, на якій він розташований, міська. Але кордони міста й району не визначені.

У будинку немає сантехніки, газових плит, лінолеуму, лічильників на електроенергію.

— Це все було. Але будівельна фірма недоотримала 500 тисяч гривень і взамін забрала сантехніку, лінолеум і лічильники, — каже Мартьянов. — Тепер є списки, а не заселяють.

Утім, кілька помешкань п"ятиповерхівки вже мають власників. Ці квартири отримала райрада, бо будинок звели на її території.

— Якщо будинок не готовий до здачі, то чому одних поселили, а інших — ні, — зауважує підполковник. — Якщо проблему не вирішать за місяць, то ми або перекриємо автобан Київ–Одеса, або "штурмом" вселимося у квартири.

Заступник голови Уманської райдержадміністрації 52-річний Василь Темченко каже:

— Будинок зводила організація "Рокада 03". Субпідрядчиком була уманська фірма "Агропромрембуд". Їм "Рокада" недоплатила 10 відсотків. Кияни подали зустрічний позов і виграли. Суд присудив, що "Агропромрембуд" має повернути все. Тоді й заселимо військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Безквартирні офіцери живуть у казармі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі