четвер, 28 серпня 2008 19:00

Андрій Кислицький виграв DVD-плеєр на виставці собак

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
   Іліченко Олена з призером класу ”підлітки” Фартом Улько-Віпа на міжнародній виставці німецьких вівчарок поблизу Умані
Іліченко Олена з призером класу ”підлітки” Фартом Улько-Віпа на міжнародній виставці німецьких вівчарок поблизу Умані

Минулих вихідних у Білогрудівському лісі поблизу міста Умань на стадіоні колишнього піонерського табору відбулася міжнародна виставка німецьких вівчарок. Змагалися понад сотня собак з України, Білорусі, Молдови та Литви.

Вхід на виставку коштує 5 грн. Учасників реєструють. Далі кожен отримує номер. За віком тварин ділять на чотири категорії: бебі, цуценята, підлітки та робочі.

— Брали участь собаки від 4 місяців до 8 років. Обиратимемо призерів у кожній категорії. Вони — гордість української кінології, — каже 40-річний В"ячеслав Авруцький, керівник уманського відділення кінологічної служби України. — Виставка собак в Умані — це традиція. Раніше проводили на стадіоні "Сокіл". Цього разу обрали інше місце. Тут зручніше, більше тіні. Псам не жарко.

Оцінювали зовнішні дані вівчарок, поведінку та робочі навички: вміння затримати злочинця, кусатися, реагувати на постріл.

Німецька вівчарка Фарт Улько-Віпа з Києва здобула перемогу в класі "підліток". Власник собаки 27-річний Олексій Анащенков зазначає, що це не перша нагорода вихованця:

— Сьогодні у своїй категорії він отримав найвищий бал — "Дуже перспективно". Ми були призерами в Росії, Білорусі. Навесні взяли Кришталевий кубок Києва.

Під час виставки провели лотерею. Розігрували аксесуари для собак, книги, мішок корму та ящик тушонки. Головний приз лотереї — DVD-плеєр виграв власник 1,5 річного Ріттенберга Андрій Кисляков, 46 років. Чоловік приїхав із Білорусі. Його вівчарка посіла перше місце поміж юніорів.

— Я 35 років займаюся німецькими вівчарками. Мої вихованці займали перші місця в Росії, Білорусі, Німеччині, — розповідає Кисляков. — Один із них, пес Садо, знімався в детективному телесеріалі "Каменська" з Оленою Яковлєвою.

У виставці взяли участь 110 німецьких вівчарок. Вони мають документи на підтвердження родоводу. Переможці отримали пакети корму, медалі та кубки.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Кислицький виграв DVD-плеєр на виставці собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі