четвер, 12 лютого 2009 17:03

Анатолій Волошин щовихідних готує три страви

Автор: фото з архіву Анатолія Волошина
   Анатолій Волошин (з мікрофоном)  виступає на презентації збірки поета Леоніда Даценка (сидить праворуч) у ресторані ”Тарантела” в Черкасах
Анатолій Волошин (з мікрофоном) виступає на презентації збірки поета Леоніда Даценка (сидить праворуч) у ресторані ”Тарантела” в Черкасах

Екс-мер Черкас Анатолій Волошин, 62 роки, відкриває у місті кафе-кондитерську. Нині він є власником мережі аптек і чотирьох ресторанів-піцерій "Тарантела".

Зустрічаємося в одному з них. Анатолій Борисович пропонує чай. Дізнавшись, що не вживаю цукру, дістає з шафи півлітрову банку меду.

— Купив на пасіці у Мельниках Чигиринського району, — розповідає. — Там екологічно чиста зона. На базарі меду намагаюся не купувати.

Зазначає, що при застуді добре їсти мед із ріпака, а під час епідемії грипу щодня жувати мед у стільниках.

Анатолій Волошин був міським головою Черкас із 2002-го по 2006 рік. Нині очолює обласну організацію "Фонд культури".

Звертаю увагу на те, що хоч зал ресторану і оформлено в італійському стилі, проте у деяких портретах можна впізнати відомих черкащан.

— Це моя ідея. Хотілося привнести місцевого колориту. На портретах — акторка драмтеатру Наталка Мамалига, черкаські художники Іван Бондар, Іван Фізер, Олександр Теліженко, артисти балету.

Цікавлюся, чи є сімейні рецепти в меню "Тарантели".

Сало має бути дуже свіже і шкурка добре підсмалена

— Є рибні супи за рецептом моєї дружини, — каже Анатолій Волошин. — Зараз відкриваємо кондитерську. Попробуємо також щось своє додати. Якщо говорити про кухню, то сам я дуже люблю готувати. Зараз, правда, часу не вистачає. Але на вихідні обов"язково готую три страви. Перш за все — шашлик. Намагаємось у вихідні вибиратися на природу, але коли холодно чи дощ, то готую у дворі. Недавно у Києві купив таку собі похідну "буржуйку". На ній можна відразу два казанки гріти на дровах — з юшкою і кашею. Запрошував на юшку владику Іоанна. Взагалі багато відомих черкащан до себе запрошував.

Нагадую Волошину, що під час останньої зустрічі він пригощав салом.

— Його я завжди купую на вулиці Седова, там хороший базар. Ходжу, роздивляюся, пробую. Вибираю, щоб дуже свіже було і шкурка добре підсмалена. А цієї суботи порушив традицію. З дружиною їздили на центральний ринок. Вибір, виявляється, там не менший.

У міській раді Анатолія Волошина досі згадують через те, що порушував установлений дрес-код. Міг прийти на роботу в джинсах.

— Можливо, мені й не хватає якогось вміння бути елегантним, — сміється екс-мер. — Люблю вільний, зручний одяг. Зазвичай купую його разом із дружиною. Інколи вона сама. На Новий рік подарувала три кофти різних кольорів. Мені вони дуже сподобалися.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Волошин щовихідних готує три страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі