четвер, 23 жовтня 2008 17:58

Яна Шевченко лікує застуду йодом

Яна Шевченко лікує застуду йодом

26-річна медсестра Яна Шевченко з Черкас доньок лікує від застуди нанесенням на тіло йодової сітки. Каже, що завдяки цьому вдається не вживати ліки. Сітку слід наносити на мигдалини, груди, стегна й стопи. Але обов"язково слідкувати, щоб не було температури.

4-річна і 2-річна доньки Шевченко граються біля дитячого візка. Старша Валерія бере на руки ляльку, годує з пляшечки. Жінка кличе дітей, просить підняти голови.

— Сьогодні трохи перегуляли в затінку. Прийшли додому, а в дівчат ноги холодні, — бере ватну паличку, вмочує в йод. Малює на шиї однієї з доньок повздовжні й поперечні рисочки. — Намажу лише на мигдалинах, думаю, пронесе. Вистачає однієї процедури, іноді — дві-три. Коли мажу дівчатам стопи, регочуть — аж стіни ходором ходять.

Про йодотерапію медсестра дізналася, коли старшій доньці було 11 місяців. Поїхали влітку на море, там дівчинка захворіла. Місцевий педіатр порадила нанести йодову сітку, коли спаде температура. Відтоді застуду Шевченко лікує лише так. Коли дівчата перемерзають, протягом 15 хв. парить їм ноги в гарячій ванні. Потім натирає стопи спиртом і одягає теплі шкарпетки. Наносить йодову сітку. Коли йод випаровується й на шкірі зникають сліди рисок, процедуру повторює.

— Сітку наношу раз на добу днів зо два. Та більше й немає потреби, бо застуда зникає сама по собі, — стверджує жінка. — Якби не йод, то ми вже стільки би таблеток перепили.

Якщо у доньок з"являється нежить, Шевченко готує часникову воду. У чайну ложку вичавлює п"ять крапель соку алое, додає краплю часникового соку. Усе розводить охолодженою кип"яченою водою. По кілька крапель закапує в кожну ніздрю кожні дві години. Така рідина вбиває інфекцію в носоглотці.

Лікарі називають метод нанесення йодної сітки застарілим. Більш ефективними після переохолодження будуть теплі ванни й напої.

— Парити дитині ноги треба не більше 10 хвилин за умови відсутності підвищеної температури, — говорить 54-річна Ніна Міхновська, завідувачка педіатрично-поліклінічного відділення дитячої поліклініки N3. — Воду краще набирати у високу миску, щоб доходила до колін. Наші мами розуміють слово "парити" по-своєму. Наливають ледве не окропу. А температура води має бути 37—40 градусів і не більше. Після ванни ноги дитини треба насухо витерти рушником. Можна розтерти стопи спиртом, розведеним наполовину з водою або горілкою. Одягти теплі шкарпетки. В інші шкарпетки насипати гірчичного порошку й одягти зверху. Також обов"язково дати дитині теплого напою: молока, чаю з лимоном, медом або малиною. Покласти в ліжко зігрітися.

Зараз ви читаєте новину «Яна Шевченко лікує застуду йодом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі