четвер, 23 вересня 2010 18:13

Ягода малини важить 15 грамів

Автор: фото: Алевтина НАДЕМСЬКА
  Агроном фермерського господарства ”Агросвіт” Сергій Іщенко показує осінньо-зимовий сорт яблук Алтмане
Агроном фермерського господарства ”Агросвіт” Сергій Іщенко показує осінньо-зимовий сорт яблук Алтмане

— У колекції саджанців маємо унікальний англійський сорт культурної ожини, — розповідає 43-річний Сергій Іщенко, агроном фермерського господарства "Агросвіт". — Розміром плоди як 5-копієчна монета. Китиця сягає середнього грона винограду. Вага 300–400 грамів. Плодоносить ожина з кінця липня до кінця серпня. Ягоди чорного кольору, на смак щось середнє між ожиною та малиною.

Восени починається сезон посадки плодово-ягідних культур, який триває до початку стійких заморозків.

— Є суниці, які плодоносять до кінця листопада, — продовжує агроном. — Сорт називається Нейтральна. Восени кількість сумарних температурних режимів зменшується, а для цього сорту це — поштовх для плодоношення. У колекції налічують понад 10 видів суниці.

Господарство має велику кількість сортів малини: жовта, рожева, червона, темно-червона, чорна. Є сорти російської селекції. Зокрема Генералісимус, Гордість Росії, Ранкова роса. Їхнім автором є російський селекціонер Віктор Кичина. Вага ягід — до 15 г.

— Саджанці потрібно вибирати свіжої копки, щоб листя було не засохше і не поморщена кора, — радить Сергій Іванович. — Перш за все вдома потрібно обрізати листя. Щоб не було обезводнення рослини. Потім поставити в посудину з водою, і занести в прохолодне місце. При посадці саджанця в ямку, полити водою і зверху присипати сумішшю добрив, необхідних для цього виду. Можна використовувати всі органо-мінеральні добрива, які є вдома. Це можуть бути компости, перегній.

Саджанці потрібно купувати в спеціалізованих господарствах, які мають дозвіл на вирощування. Пагін має бути непошкоджений, знезаражений, чистий, без механічних і біологічних ушкоджень.

Фермерське господарство "Агросвіт" протягом 30 років займається вирощуванням і реалізацією саджанців плодово-ягідних культур. Співпрацює з багатьма науково-дослідними інститутами. У колекції налічують понад 300 видів різних сортів. Господарство бере участь у міських виставках "Сад. Город". За порадами та консультаціями звертайтеся за тел.: (098) 422 90 57 та (098) 415 58 40.

Зараз ви читаєте новину «Ягода малини важить 15 грамів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі