четвер, 12 червня 2008 20:09

250 літрів козацької каші зварили в Умані

Уманців та гостей міста під пісні українських ансамблів пригощали козацькою кашею. Її 250 л  приготували у польовій кухні працівники приватного підприємства "Босна".

— Козацьку кашу готую часто, бо дуже її люблю. Варити козацький куліш — мистецтво. Правда, більше подобається зливана каша, в неї додається масло. Її називають зливаною, бо добавляють туди всі продукти, що є під рукою, — каже черкаський осаул 56-річний Юрій Марштупа.

8 червня в Умані відзначили 240 років із початку Гайдамацького руху. Майже 200 козаків із Києва, Черкас, Катеринополя, Христинівки, Умані, Саврані, Черкас, Вінниці пройшли святковим маршем від центрального Будинку культури до заводу "Мегометр". Вони поклали квіти до каменю на місці, де мають встановити пам"ятник провідникам Коліївщини. Учасники ходи спустилися вулицею до готелю "Фортеця" (раніше на його місці був водяний млин. — "ГПУ" ). На стіні готелю прикріпили меморіальну дошку на честь гайдамацького руху.

— Саме з цього місця відбувся вступ до Уманської фортеці об"єднаних повстанців і козаків під проводом Максима Залізняка та Івана Гонти, — каже отаман уманського козацтва Черкаського крайового товариства Українського козацтва 56-річний Володимир Сивак.

Зараз ви читаєте новину «250 літрів козацької каші зварили в Умані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі