понеділок, 24 червня 2013 07:45

1200 дітей відпочинуть у таборі "Велика гра"

29 червня табір "Велика гра" запрошує на День відкритих дверей. Черкасці зможуть побачити, що там роблять вихованці, які навички опанували.

Табір працює у Ювілейному парку з 2 червня. Організатор — всеукраїнський благодійний фонд "Дитячий світ". Щотижня там безкоштовно відпочиватимуть близько сотні дітей.

— Малеча отримує дворазове харчування — повноцінний обід та підвечірок. Спеціально провели питну воду, — говорить голова наглядової ради благодійного фонду "Дитячий світ" Валентина Жуковська, 53 роки.

Територія табору збільшилася вдвічі порівняно з 2012-м. Його обгородили дерев'яним парканом так, щоб сторонні не могли потрапити всередину. Дітей розділяють на 10 вікових груп. З ними працюють вожаті. Є секції бойового гопака, аплікації, малювання, музики.

— Найбільша наша родзинка — скеледром. Діти не бояться лізти. Процес контролюють спеціалісти, — каже організатор проекту Людмила Лазова, 41 рік.

Щодня у таборі діти вивчають якусь подію з історії України — від часів Київської Русі до нашого часу.

— Найголовніше завдання — спілкування в колективі. Діти інколи не можуть знайти спільну мову. Ми вчимо поваги до близьких, толерантності, спілкування без агресії, уникати конфліктів, — розповідає Валентина Жуковська. — Також є практичні заняття: що робити, якщо заблукав, як поводитися в лісі, як вирішити складні питання. Ми врахували всі плюси і мінуси того року. Цьогоріч працюватимемо так, щоб дітям було ще краще в таборі.

Зараз ви читаєте новину «1200 дітей відпочинуть у таборі "Велика гра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі