вівторок, 29 травня 2007 12:00

Зять президента Казахстану виявився лідером злочинного угруповання

Зять президента Казахстану виявився лідером злочинного угруповання
Зятя казахстанського президента Рахат Алієв, по відношенню до якого раніше була заведена кримінальна справа, оголосили у міжнародний розшук.

Донедавна Алієв працював послом Казахстану у Відні, однак 26 травня президент республіки Нурсултан Назарбаєв звільнив його з цієї посади. У столицю Австрії, як повідомив керівник прес-служби МВС Багдат Кожахметов, уже виїхала спеціальна група на чолі з заступником генерального прокурора і представниками Інтерполу в Казахстані.

Рахата Алієва звинувачують у причетності до викрадення колишніх топ-менеджерів казахстанського Нурбанку Абільмажена Гілімова та Жолдаса Тімралієва, яке приблизно відбулося 18-19 січня 2007 року. Обох банкірів, водночас, підозрюють у фінансових махінаціях: перший з них відбуває попереднє ув"язнення, місцезнаходження другого невідоме.

Раніше дружини Гілімова і Тімралієва заявили, що ті стали жертвами конфлікту з президентським зятем, який є одним з основних акціонерів Нурбанку. Алієв відкинув всі звинувачення на свою адресу і подав на жінок у суд за наклеп. Коментуючи останні події, він заявив, що причиною, за якою по відношенню до нього була сфабрикована кримінальна справа, став його намір балотуватися в президенти в 2012 році. Зять президента дав зрозуміти, що за цим стоїть силове оточення глави держави й особисто Нурсултан Назарбаєв.

Зазначимо, що в середині травня поліція Алма-Ати затримала декількох співробітників ЗМІ, співвласником яких є зять президента, пізніше ці органи (газета Караван і телеканал КТК) були закриті за вимогою прокуратури з формулюванням за порушення закону Про мову. Також повідомлялося про обшук у будинку глави наглядової ради КТК Мухтара Алієва (батька Рахата Алієва). А 26 травня поліція ввірвалася в будинок Рахата Алієва та його дружини Даріги Назарбаєвої в Алма-Аті, пише

Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Зять президента Казахстану виявився лідером злочинного угруповання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі