пʼятниця, 04 листопада 2022 15:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський підписав петицію проти російських акторів

Акторка театру й кіно Валерія Ходос оголосила, що президент Володимир Зеленський підтримав петицію проти російських акторів.

У серпні Ходос закликала в Instagram підписати петицію, ініційовану українськими культурними діячами. Зеленський підписав її, про що акторка повідомила у мережі.

Автор: instagram.com/v.khodos
  Акторка театру й кіно Валерія Ходос оголосила, що президент Володимир Зеленський підтримав петицію проти російських акторів
Акторка театру й кіно Валерія Ходос оголосила, що президент Володимир Зеленський підтримав петицію проти російських акторів

"Російська культура активно використовується пропагандистською машиною держави-агресорки, що здійснює відкриту широкомасштабну військову агресію проти України, злочини проти людяності. І нашими завданнями є розбудова цілісного національного культурного простору, його деколонізація, боротьба з проросійською пропагандою, очищення від російської та радянської спадщини, що закріплює в Україні російські пропагандистські наративи. З урахуванням викладеного та з метою захисту національних інтересів і національного культурного простору мною надіслано петицію прем'єр-міністрові України Денису Шмигалю з проханням доручити відповідно до компетенції опрацювати порушені в ній питання, вжити належних заходів реагування та про результати поінформувати автора петиції", – йдеться у відповіді Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На головні ролі в Україні брали росіян – зірка "Кухні" пояснила, чому переїхала до Росії

Ходос також подякувала всім, хто проголосував за петицію.

"Я дуже вдячна кожному, хто підтримав та підписав, хто був поруч і не боявся. Звичайно, це лише перший наш крок, але такий необхідний, щоб усвідомити, що ми можемо впливати на наше майбутнє, коли ми разом", – написала артистка.

Автор: instagram.com/v.khodos
  Ходос також подякувала всім, хто проголосував за петицію
Ходос також подякувала всім, хто проголосував за петицію

Українська акторка Анна Кошмал продовжувала зніматися з російськими акторами попри те, що дехто з них підтримав анексію Криму. Зокрема, у 2014 році виконавець ролі Івана Будько у серіалі "Свати" Федір Добронравов відкрито висловився на підтримку путінського режиму.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав петицію проти російських акторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі