четвер, 17 травня 2007 09:12

Засновник Google Сергій Брін одружився (ФОТО)

 
Один із засновників компанії Google 33-річний Сергій Брін одружився. Весілля пройшло на початку травня в обставинах суворої секретності на Багамах. Обраницею Бріна стала біоінженер Анне Войцицкі. Її сестра була першим власником компанії Google.

На традиційній єврейській церемонії одруження були присутні близько 60 гостей. Пізніше в одному з інтерв"ю Брін не став розповідати про своє весілля. Репортери також відзначили, що він не носить обручку.

Сестра дружини Бріна Сюзан в 1998 році здавала в оренду засновникам компанії свій гараж, де спочатку розташовувалася компанія Google. Саме Сюзан і познайомила свою сестру з Сергієм Бріном.

Сергій Брін народився в Москві та переїхав в США в 1979 році разом з батьками, коли йому було 4 роки. Його сім"я приїхала на постійне місце проживання за американською програмою еміграції для осіб з єврейським корінням, і незабаром колишній вчитель математики Михайло Брін став викладачем університету Меріленда, а його дружина Євгенія - вченим фахівцем в NASA.

Сам Сергій закінчив з відмінністю університет Меріленда, де вивчав математику й інформатику. Отримував стипендію від National Science Foundation Graduate Fellowship. Основною областю наукових досліджень Сергія були технології збору даних з неструктурованих джерел, великих корпусів текстів і наукових даних.

Він є автором десятків публікацій в провідних американських академічних журналах, а також періодично виступає на різних національних і міжнародних наукових, ділових і технологічних форумах. Готуючись захищати докторську дисертацію в Стенфорді, Брін познайомився з Ларрі Пейджем, і в 1998 році вони разом заснували Google.

Брін і Пейдж припускали назвати свою систему Googol - це математичний термін, що означає число, що складається з одиниці та 100 нулів. Проте перші спонсори не знали, що це за слово, і виписали чек на Google Inc. За 9 років свого існування пошукова система Google стала найбільшою і найпопулярнішою в світі. Зараз статок Сергія Бріна оцінюється приблизно в 16,6 млрд доларів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Засновник Google Сергій Брін одружився (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі