вівторок, 15 червня 2021 18:10

З попкорном і без молока: Мішель Андраде скуштувала легендарну ефіопську каву
5

Артистка й ведуча тревел-шоу "Орел та Решка. Земляни" Мішель Андраде відвідала батьківщину одного з найпопулярніших напоїв у світі. Ефіопи - справжні кавомани. Вони мають випити п'ять чашок кави за день.

Про те, як готують кавовий напій в Ефіопії, Андраде розповіла в одному з випусків тревелу на "Новому каналі".

"Саме ефіопам треба висловити "дякую" за каву. Кажуть, це їхні кози півтори тисячі років тому наїлися кавових ягід і стали бадьоро гратися. Ефіопи це помітили і почали жувати сиру каву, а потім - смажити зерна і заварювати їх", - зазначила співачка.

Мішель Андраде скуштувала ефіопську каву
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Мішель Андраде скуштувала ефіопську каву
Мішель Андраде скуштувала ефіопську каву
Мішель Андраде скуштувала ефіопську каву
Мішель Андраде скуштувала ефіопську каву

Каву в Ефіопії готують вручну. Коштує 10 центів. Щоб приготувати ароматний напій, сирі зерна кави промивають і обсмажують на звичайній сковорідці. Потім висипають їх на підніс і дають охолонути. Після цього товчуть у ступі звичайною арматурою, засипають в спеціальний довгий глечик і кип'ятять. Зварену каву настоюють ще три хвилини і подають гостям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ознакою VIP-житла є паркан і колючий дріт: як живуть ефіопські мільйонери

"Готують каву тут тільки жінки. Ніякого капучино і лате ефіопи не п'ють, тому що молоко на спеці швидко скисає. П'ють тільки звичайну каву. Подають її з попкорном. Це частина кавового ритуалу. Коли ефіоп пригощає гостя, він повинен спочатку запропонувати йому щось перекусити, щоб той не пив каву натщесерце. А найпростіше їм приготувати попкорн. Сама кава, до речі, смачна і дуже солодка", - поділилася ведуча.

Артистка Мішель Андраде зізналася, що любить посміятися з себе. Це довела під час зйомок в Improv Live Show: співачка стала реквізитом у руках гумористів. Вона погодилася бути радіо, мішком, статуєю і мітлою.

Зараз ви читаєте новину «З попкорном і без молока: Мішель Андраде скуштувала легендарну ефіопську каву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі