вівторок, 07 липня 2020 17:19

Володимир Зеленський вручив нагороди українським діячам культури
9

Президент відмітив, що це гарна нагода показати, що Україні небайдужі талановиті люди
Фото: president.gov.ua
Президент відмітив, що це гарна нагода показати, що Україні небайдужі талановиті люди
Президент відмітив, що це гарна нагода показати, що Україні небайдужі талановиті люди
Президент відмітив, що це гарна нагода показати, що Україні небайдужі талановиті люди
Президент відмітив, що це гарна нагода показати, що Україні небайдужі талановиті люди

Президент Володимир Зеленський вручив державні відзнаки за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України.

Президент зазначив, що це гарна нагода показати, що Україні небайдужі талановиті люди.

"У всіх людей різне ставлення до державних нагород: хтось цього чекає все життя, хтось каже, що це пережиток Радянського Союзу. Для когось, особливо для народних артистів, телеведучих та відомих людей, – це просто нагорода. Мені здається, перш за все, це дуже важливо для держави, адже вона точно знає, кого нагороджує", - наголосив президент.

Генерального директора – художнього керівника театрально-видовищного закладу культури "Київський академічний театр оперети" Богдана Струтинського нагородили орденом "За заслуги" І ступеня. Він наголосив, що держава повинна більше підтримувати мистецтво.

"Мистецтво відповідає не тільки за логіку, а й за стан душі. Воно дає можливість іншим людям в інших галузях отримати енергію для свого творення, відкрити більше самих себе. Тому однозначно мистецтво повинне мати спеціальну державну програму щодо його підтримки. Тому що без нього ми не будемо знати, що будувати й куди рухатися", – сказав Богдан Струтинський.

Режисер та сценарист Наріман Алієв отримав почесне звання "Заслужений діяч мистецтв України". Підтримка вітчизняного кінематографу, на його думку, дасть можливість індустрії в майбутньому стати незалежною.

"Щоб створилася індустрія, з'явився певний план професійних людей, які можуть створювати та робити. На цій базі буде глядач, і зможуть приходити приватні гроші та ресурси, щоб ми працювали незалежно, не зважаючи на державні гроші", – заявив режисер.

Композитор та продюсер Олексій Потапенко отримав почесне звання "Заслужений артист України". Для нього нагорода демонструє визнання хіп-хоп-культури з боку держави.

"У мене була дитяча мрія – змалку хотів, щоб людина, яка займається хіп-хоп-культурою, хоч раз була визнана державою. І ось це сталося. На цьому всі мої державні нагороди закінчаться, тому що я вписав своє ім'я в історію – це визнання державою хіп-хоп- і реп-культури в моїй особі", – підкреслив Потап.

Співачку Ірину Білик нагородили орденом Княгині Ольги III ступеня.

"Якщо є сильна держава Україна, то потрібні державні нагороди сильним і талановитим людям. Я дякую за довіру й за любов до моєї творчості всім, хто мене любить", – сказала артистка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макс Барських став володарем унікальної нагороди

До нагород також були представлені телеведучі Алла Мазур та Маша Єфросиніна, співачка Тіна Кароль.

Званнія "Народний артист України" присвоїли співачці Інесі Братущик, Ользі Гапі, Марії Процев'ят, Анжеліці Авченко, Олегу Філімонову. Звання "Заслужений артист" - Елеонорі Кисіль, Михайлу Марковичу, Арсену Мірзояну, Олегу Морозу, Наталії Половинці, Олексію Потапенку, Ірині Синициній.

27 червня 2020 року Володимир Зеленський з нагоди Дня Конституції України підписав указ про відзначення державними нагородами за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави та вагомі трудові досягнення.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Зеленський вручив нагороди українським діячам культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі