вівторок, 08 грудня 2020 10:57

"Відкриває нові знання, смаки, емоції". Ірена Карпа святкує ювілей
4

Письменниця Ірена Карпа відзначає 40-річчя
Фото: Фото надане Іреною Карпою.
Письменниця Ірена Карпа відзначає 40-річчя
Письменниця Ірена Карпа відзначає 40-річчя
Письменниця Ірена Карпа відзначає 40-річчя

Сьогодні письменниця і співачка Ірена Карпа відзначає 40-річчя.

Напередодні ювілею Ірена поділилася з кореспондентом Gazeta.ua планами щодо святкування.

"Через карантин боюся щось планувати. Мрію зустріти цю дату в горах, а потім з добрими подругами розпити колекційну пляшку вина 1980 року. Для мене це буде щастя. Не збираюся влаштовувати паті заради паті. Важливо бути в місці сили і побачитись з дорогими людьми", - сказала Карпа.

З нагоди свята продюсерка радіо "Культура" Ірина Славінська поділилася своїм враженням від творчості письменниці.

"Ірена Карпа - авторка, з творів якої чимало моїх ровесників починали знайомство з сучасною українською літературою. "50 хвилин трави", "Фройд би плакав" та інші тексти - це своєрідні позивні, двері в подальше читання сучасних письменників. Думаю, це взагалі не дивно, адже саме в творах Ірени можна було знайти щось таке, що резонувало з початком 2000-х - молодість, подорожі, секс та інші нові досвіди. Карпа написала про них сучасною українською - такою, що звучала в гуртожитках і на вулицях. Раптом виявилося, що навіть про похід у нічний клуб або екзотичні кухні можна говорити українською. І це стало важливим поворотом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У телешоу визначили, скільки відсотків жінок бояться стосунків з красивими чоловіками

Близька подруга Ірени Карпи Олена Бодня вважає, що іменинниця завжди знаходить в людях кращі риси:

"З Іреною ми знайомі більше десяти років. Вона моя найближча подруга, рідна людина. Пережито разом і пройдено стільки, що не опишеш. Вона та людина, яка завжди бачить в тобі щось краще, красивіше, естетичніше. Відкриває нові знання, смаки, емоції. Дуже емпатична, добра і надзвичайно талановита. Фантастично готує, нереально швидко пересувається і умудряється справлятись з хаосом, в якому я просто панікую. Це людина життя і людина світу".

Цього року письменниця Ірена Карпа презентувала свою нову книжку "Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете". Це іронічний нон-фікшн, у якому письменниця ділиться секретами довготривалих і короткочасних знайомств, порадами для тих, хто хоче опинитися в міцних і успішних стосунках, а також не оминає увагою і свої романтичні пригоди.

Зараз ви читаєте новину «"Відкриває нові знання, смаки, емоції". Ірена Карпа святкує ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі