четвер, 17 травня 2012 11:44

Відкриття Канн: повітряна Крюгер та хвостата Лонгорія
16

Діана Крюгер
Фото: Фото: Reuters
Діана Крюгер
Члени журі конкурсу
Еван МакГрегор, Діана Крюгер і Нанні Моретті
Едвард Нортон, Брюс Вілліс, Тільда ??Свінтон і режисер "Королівства повного місяця" Вес Андерсон

65-й Міжнародний кінофестиваль в Каннах відкрився увечері в середу появою світових знаменитостей на червоній килимовій доріжці і конкурсною стрічкою американського режисера Веса Андерсона "Королівство повного місяця".

Фестиваль проходить з 16 по 27 травня. В останній день будуть оголошені імена призерів кінофестивалю. А закриється кінофорум показом фільму "Тереза Дескейру" - останньою роботою режисера Клода Міллера, який помер у квітні.

ВІДЕО: "Королівство повного місяця" відкриває Каннський кінофестиваль

Урочисту церемонію відкриття в цьому році вела актриса Береніс Бежо, зірка фільму "Артист". Вона з'явилася перед публікою в червоній сукні майже такого ж кольору, що і знаменита килимова доріжка. Актриса вітала членів журі, вимовила невелику промову і побажала всім великого свята. Після цього був показаний короткий фільм про творчість голови журі фестивалю італійського режисера Нанні Моретті, а сам режисер виголосив кілька вдячних слів французькою.

І після цього глядачі нарешті побачили першу конкурсну роботу - "Королівство повного місяця" Веса Андерсона. На прес-конференції, що відбулася після показу, актор Брюс Вілліс зізнався, що в цьому фільмі він зіграв свою найбільш незвичайну роль. "Це такий дивний мужик, я ніколи раніше таких не грав - він скромний і невдаха", - сказав Вілліс, також зазначивши, що йому дуже подобаються Канни, проте він почувається збентеженим: "Тут так багато знаменитостей".

"Королівство повного місяця", знята в саркастичної манері стрічка з життя скаутів 60-х розповідає про кохання 13-річних підлітків та їхні спроби втекти від дорослих. Вілліс грає місцевого шерифа і вперше за багато років з'являється на екрані з волоссям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каннах очікують на сенсації - директор кінофестивалю

У картині також знялися Едвард Нортон, Тільда Свінтон, Білл Мюррей. Вони всі відзначили незвичайний сценарій фільму, який відразу привернув їхню увагу та змусив не роздумувати над пропозицією Андерсона. "З першої ж сторінки я потрапила в абсолютно не знайомий мені світ і зрозуміла, що я хочу якщо не жити, то хоча б застрягти в цьому світі - він особливий", - сказала журналістам актриса. Мюррей відгукнувся про своє ставлення до сценарію фільму так само емоційно: "Мене одразу, з перших же фраз, почало бити струмом, коли я почав читати присланий мені сценарій і постійно трясло".

Нагадаємо, що всього в головну конкурсну програму фестивалю включено 22 фільми, у тому числі стрічка "В тумані" білоруського режисера Сергія Лозниці, який представляє Росію. Але серед режисерів немає жодної жінки.

Незадовго до відкриття фестивалю журі Каннського фестивалю дало прес-конференцію, в якій брали участь його голова італійський режисер Нанні Моретті, режисери Андреа Арнольд, Александр Пейн, Рауль Пек, актриси Діана Крюгер, Хіам Аббас, Емманюель Девос, актор Юен Макгрегор, кутюр'є Жан-Поль Готьє. На питання журналістів чи згодні вони з докорами в дискримінації режисерів за статевою ознакою, так як в конкурсі немає жодної жінки, Крюгер перерахувала жінок-режисерів, які беруть участь у паралельних програмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Каннському кінофестивалі покажуть 3 українські фільми

В кулуарах кінопалацу журналісти і кінокритики вже склали неофіційний список фільмів-фаворитів. Поки його очолює картина "Космополіс" американця Девіда Кроненберга. У 1999 році знаменитий канадець був головою Каннського журі. Цього разу він виносить на суд іменитих кінематографістів свій футуристичний трилер з Робертом Паттінсоном у головній ролі.

Зараз ви читаєте новину «Відкриття Канн: повітряна Крюгер та хвостата Лонгорія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі