пʼятниця, 10 березня 2023 15:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Український режисер замість Європи поїхав у РФ, обманувши Мінкульт – ЗМІ
3

У Міністерстві культури підтвердили, що видавали тимчасовий дозвіл на виїзд режисеру Тарасу Голубкову за кордон
Фото: facebook.com/taras.golubkov.director
Йому дали дозвіл на виїзд від 14 до 30 листопада 2022 року
Замість зйомок фільму про війну Голубков, ймовірно, зайнявся кліпом росіянки Клави Коки

У Міністерстві культури підтвердили, що видавали режисеру Тарасу Голубкову тимчасовий дозвіл на виїзд з України.

Замість Європи він, ймовірно, поїхав у Росію, пише kp.ua.

У Мінкульті заявили, що кліпмейкер мав їхати за кордон нібито для зйомок документального фільму про війну The War Diary.

Голубков надав відомству відповідні документи, тож йому дали дозвіл на виїзд від 14 до 30 листопада 2022 року.

"Основне інформаційне завдання створеного проєкту The War Diary – показати європейській аудиторії цілісну картину. А через документальну форму максимально донести проблематику до глядача. Центром кожного оповідання є справжні люди, які опинилися у складних обставинах війни. Цінність даного проєкту – це своєрідний "прямий ефір", фіксація абсолютно реальних подій", – йшлося в заяві Голубкова.

У своєму супроводжувальному листі до Мінкульту режисер вказав, що виробництвом фільму займається латвійський продакшн Porta Bonanza SIA. Утім, у мережі немає жодної згадки про це.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бадоєв відреагував на кліп артистів-путіністів: жаліє, що колись працював з ними

Натомість в інтернеті з'явилася інформація, що Голубков перебуває в Росії. Там режисер найімоврініше зняв кліп для російської співачки Клави Коки, яка підтримує війну в Україні. Відеоробота вийшла 8 березня.

"В описі під відео в YouTube режисером ролика вказаний Макс Ірман. Однак український актор Сергій Головчев, який брав участь у зйомці, у Facebook згадав як творця кліпу саме українця Голубкова. Пізніше артист виправив публікацію, вилучивши графу про Тараса. У сюжеті російського каналу "МУЗ ТБ" про зйомки цього кліпу можна побачити Голубкова за режисерським пультом", – йдеться в матеріалі.

Голубков відомий як автор відеокліпів для гурту "Скрябін" ("Дельфіни"), Melovin, Артема Пивоварова ("Рандеву"), Jerry Heil ("Тук-тук-тук"). У Росії знімав відео також для Zivert та Філіпа Кіркорова.

Стендап-комік Андрій Щегель дав інтерв'ю журналісту Роману Скрипіну. Розповів, що зараз перебуває в Туреччині – туди втік з України, бо "втомився від війни"

У Міністерстві культури та інформаційної політики прокоментували ситуацію, що склалась з порушенням правил перетину державного кордону та повернення в країну Щегеля. Підкреслили, що зазначена особа, яка порушила надане їй право виїзду за кордон, перебувала в складі групи, якій надали тимчасовий дозвіл.

Зараз ви читаєте новину «Український режисер замість Європи поїхав у РФ, обманувши Мінкульт – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі