субота, 09 квітня 2022 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Українці не розділятимуть тих, хто віддавав накази і тих, хто мовчав" - Вакарчук звернувся до росіян

"Українці не розділятимуть тих, хто віддавав накази і тих, хто мовчав" - Вакарчук звернувся до росіян
Вакарчук записав відеозвернення до росіян . Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Лідер та вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук заявив про те, що російський народ виростив окупантів, які роблять звірства і вчиняють геноцид над українським народом.

Вакарчук записав відео, у якому відповів на прохання російських опозиційних журналістів розповісти правду.

"Саме ви, російський народ, виростили і вигодували покидьків, виродків, тварюк, які сьогодні знищують будинки, вбивають літніх людей, жінок і дітей. Ґвалтують, мародерять. Це ви привели до влади всіх тих, хто віддає накази, цілить і знищує наші пологові, будинки пристарілих, вокзали, де знаходяться тисячі людей, які намагаються втекти від вашого руського міра.

Коли Путін, чиє друге ім'я зараз антихрист прийшов до влади, ви мовчали. Коли Росія вдерлася у Грузію - ви теж мовчали. Коли Росія нахабно забрала у нас Крим - багато з вас у душі навіть пишалися цим. А потім за вісім років, коли ваша країна розв'язала жахливу війну в нас на Донбасі, вам не вистачило сміливості й мужності мільйонами вийти на вулицю і протестувати проти цих жахливих речей", - наголосив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер "Орла і решки" Євген Синельников повернувся у Бучу і показав "сюрприз" від окупантів у своєму подвір'ї

Вакарчук нагадав росіянам, що 1991 року вони вийшли в Москві на площі, щоб скинути імперію зла.

"Але це було раніше. А зараз лише пости у Facebook і співчуття телефоном. Це не допоможе. Нам потрібні дії. Те, що ви за кордоном у затишних готелях і будинках міркуєте про загадковість російської душі й про те, як ваше життя тепер зламане... Життя зламане не у вас, а в тих, хто лежить сьогодні в Бучі, Бородянці мертві із зв'язаними руками. Життя зламане в тих, хто намагався виїхати з вокзалу в Краматорську, але був вбитий російськими ракетами. Життя зламане у мільйонів українських біженців, яким немає де жити. Життя зламане у тих ,кого ви довгі роки заспокоювали й називали своїми братами", - каже.

Насамкінець додав, що українці не розділятимуть тих, хто вбивав, і тих, хто віддавав накази, й тих, хто мовчав.

Український режисер і продюсер Олександр Роднянський, який з початку 2000-х жив і розвивав кар'єру в РФ, висловився про російську культуру після оприлюднення Бучанської різанини. Він зазначив, що більше не хоче переконувати в тому, що "не всі росіяни підтримують війну". Це було можливо до того жахіття, яке трапилося в Бучі та інших українських містах і селах.

Зараз ви читаєте новину «"Українці не розділятимуть тих, хто віддавав накази і тих, хто мовчав" - Вакарчук звернувся до росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі