пʼятниця, 26 грудня 2014 11:42

У сімейному гніздечку Кейт Міддлтон можна зустріти привида

Автор: Reuters
 

У маєтку, де зараз живуть спадкоємець британського престолу принц Вільям з дружиною і сином, колись жив Генрі Ворпол, священик, якого жорстоко стратили у віці 37 років. Жив він у цьому маєтку в кінці шістнадцятого століття, однак досі час від часу з'являється в монаршій резиденції.

Постраждав Генрі, як це часто траплялося в той час, за віру. І з цієї причини в 1970 році його зарахували до лику святих мучеників Господніх. Його довго катували в Тауері, після чого повісили і четвертували. Незважаючи на те, що церква піднесла мученика, його душа ще не знайшла спокій, і час від часу з'являється в коридорах колишнього помешкання, також часто його спостерігають в саду маєтку.

До того, як переїхати в Анмер-Холл, Кейт і Вільям були попереджені, що будуть жити не одні, однак вінценосну пару це не турбувало, а Вільям так і зовсім звик жити пліч-о-пліч з примарами. У старовинних багатовікових замках, які англійці змогли зберегти до наших днів у чудовому стані, примари - не рідкість. Наприклад, в Букінгемському палаці, який був побудований на місці монастиря, вони з'являються настільки часто, що прислуга і мешканці вже звикли до такого симбіозу.

Зараз ви читаєте новину «У сімейному гніздечку Кейт Міддлтон можна зустріти привида». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі