четвер, 10 січня 2013 00:10

У податковій РФ розповіли скільки податків заплатить Депардьє

У податковій РФ розповіли скільки податків заплатить Депардьє

Відомий французький актор Жерар Депардьє стане платити податки в РФ, якщо буде жити в країні більш як півроку протягом одного календарного року або займеться тут бізнесом.

Про це розповіли у Федеральній податковій службі РФ.

"За податковим законодавством, громадянство фізичної особи не має значення для визначення порядку оподаткування в РФ його доходів. Порядок обчислення ПДФО залежить від так званого "податкового статусу" платника податків, тобто від того, чи визнається він податковим резидентом чи податковим нерезидентом РФ", - повідомили у ФПС.

Визначення податкового статусу здійснюється після закінчення календарного року. Податковими резидентами визнаються фізичні особи, які фактично перебували в даному році на території Росії не менш як 183 календарни дні. Доходи цих фізичних осіб обкладаються за ставкою 13% з можливістю їх зменшення на суми податкових відрахувань (стандартних, соціальних та інших). При цьому оподаткуванню підлягають доходи, одержані як від джерел у РФ, так і від джерел за межами країни.

Якщо фізична особа фактично перебувала на території Росії менш як 183 календарні дні у році, то така особа визнається податковим нерезидентом. У цьому випадку податок сплачується тільки з доходів, отриманих такою фізичною особою від джерел в РФ. При цьому платник податків не вправі претендувати на отримання податкових відрахувань, а ставка податку становить 30%.

Водночас, при отриманні податковим резидентом доходів від джерел за межами Росії порядок оподаткування таких доходів визначається з урахуванням укладених міжнародних угод про уникнення подвійного оподаткування.

Нагадаємо, Депардьє вирішив поміняти громадянство після податкової реформи президента Франсуа Олланда, який мав намір ввести податок в 75% на доходи більш як мільйона євро на рік. Він також заявив, що у Франції йому докучають "жахливі ЗМІ". 6 січня актор отримав російський паспорт.

Зараз ви читаєте новину «У податковій РФ розповіли скільки податків заплатить Депардьє ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі