понеділок, 10 червня 2019 16:01

У Києві виступлять KISS - підбірка 10 найголовніших пісень гурту

У Києві виступлять KISS - підбірка 10 найголовніших пісень гурту
KISS завершують гастрольну кар'єру. Фото: прес-служба

16 червня у Києві на НСК "Олімпійський" вперше виступить легендарний американський гурт KISS. Концерт пройде в рамках прощального туру музикантів "End Of The Road". Тому це буде єдиний раз, коли українці зможуть подивитися на них вдома.

До виступу залишається менше тижня, тож читачам пропонують пригадати найголовніші пісні гурту:

Kissin 'Time

Це перша пісня Kiss, яка потрапила в чарти. Найцікавіше, що це не їхній трек, а рок-н-рол зірки Боббі Райдела. Композиція зайняла 83 місце в Billboard Hot 100. Незважаючи на те, що кавер дав можливість групі з'явитися на радіо, самі Kiss не надто хотіли бачити Kissin 'Time на дебютному однойменному альбомі і погодилися дуже неохоче.

Beth

Найголовнішим хітом групи в комерційному плані виявилася пісня, яка їм невластива - балада. Написав її колишній учасник урту Пітер Крісс. Пол Стенлі і Джин Сіммонс не хотіли бачити її на альбомі Destroyer, тому Крісс записав її самостійно - від вокалу до інструментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадські панки Sum 41 випустять альбом

Назва треку спочатку була Beck - на честь дружини Беккі, одного з учасників колишньої групи Пітера Крісса під назвою Chelsea. Дружина Крісса вмовила перейменувати композицію на Beth.

Beth регулярно грається на концертах Kiss. Крім цього, вона дала популярність іншому треку групи.

Detroit Rock City

Пісня, яка відкриває кожне шоу Kiss. Теж з альбому Destroyer. Вважається класикою року і фаворитом багатьох фанатів групи. Незважаючи на це, в чартах вона провалилася. Але спосіб донести її до аудиторії все ж знайшли. Як тільки Beth стала хітом, лейбл перевидав сингл на платівці. І на другу сторону додав саме Detroit Rock City.

Rock and Roll All Nite

Спочатку пісня вийшла на альбомі Dressed To Kill і зайняла 68 місце в хіт-параді. До кінця року вона потрапила на 12 місце. Але не в студійній версії, а саме в "лайвовій". Сам трек є складальним.

Хлопцям був потрібен матеріал для свіжої платівки. У Пола Стенлі був рядок "I want to rock and roll all night, and party every day". Сіммонс порився в каталозі і знайшов невидану пісню Drive Me Wild. Поєднали, трохи дописали і вийшов хіт, який не тільки потрапив в чарти, а й врятував лейбл Casablanca від банкрутства - на ньому вийшов лайв-альбом Alive!, де була "жива" версія треку.

Rock and Roll All Nite закриває кожне шоу гурту.

Hard Luck Woman

Hard Luck Woman потрапила на альбом Rock and Roll Over. Чергова балада, але вже написана Полом Стенлі після успіху Beth. Він написав пісню, як можливий трек для легендарного Рода Стюарта, яким він надихався. Але так як Beth виявилася популярною, то пісню було вирішено залишити гурту.

Calling Dr. Love

Ще один сингл з Rock and Roll Over. Джин Сіммонс записав вокал до нього прямо в номері готелю Holiday Inn. Назва з'явилася через фразу "Покличте доктора Говарда, доктор Файн, доктора Говарда" з фільму "Три Дурня".

Love Gun

Пісня, яка увійшла до однойменного альбому Kiss. Її не можна назвати великим хітом - 61 місце в Billboard Hot 100, проте вона має величезне значення для учасників гурту. Пол Стенлі в інтерв'ю часто говорив, що Love Gun - його найулюбленіша пісня Kiss, яка є квінтесенцією всієї творчості групи. Регулярно виконується на концертах.

I Was Made for Lovin 'You

Мало не народна пісня з альбому Dinasty принесла Kiss славу. І додатковий дохід з виконань в караоке. Якщо прислухатися, то в I Was Made for Lovin 'You можна почути диско-настрій. Вийшов сингл в травні 1979-го - тоді епоха диско була в зеніті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихованці Івана Дорна білоруська група "Союз" приїдуть до Києва

Ходить легенда, що продюсери почали тиснути на Kiss - мовляв, зробіть звук, який можна легше продати. Група сперечалася і погодилася. Демо було записане за пару годин. Пол Стенлі в інтерв'ю говорив, що I Was Made for Lovin 'You створили тільки тому, щоб довести, наскільки легко можна створити диско-хіт.

Lick It Up

Знакова пісня для Kiss, втім, як і альбом з такою ж назвою. Це був перший реліз, на обкладинці якого група з'явилася без гриму. Трек дуже популярний серед фанатів. Kiss грали Lick It Up на своїх концертах більше 1300 разів.

I Love It Loud

Сингл з альбому Creatures of the Night - один із найгучніших в сет-листі майбутнього концерту в Києві. Його склав Джин Сіммонс і гітарист Вінні Вінсент, який пограв в групі пару років. Пісня загасає, а потім різко повертається і стає ще голоснішою. Цей прийом Kiss підгледіли в піснях The Beatles - Helter Skelter і Strawberry Fields Forever.

Концерт запланований на 16 червня на НСК "Олімпійський". З собою гурт везе 25 фур, 400 тонн обладнання і майже 100 чоловік команди.

Зараз ви читаєте новину «У Києві виступлять KISS - підбірка 10 найголовніших пісень гурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі