Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2019 11:58

Співак, який міг би стати новим солістом Queen

  Після смерті Фредді Мерк'юрі, він був єдиним кандидатом на місце вокаліста групи Queen. Фото: soyuz
Після смерті Фредді Мерк'юрі, він був єдиним кандидатом на місце вокаліста групи Queen. Фото: soyuz

56 років тому народився Джордж Майкл - британський співак грецького походження. Справжнє ім'я - Гіоргос-Киріакос Панайоту.

Музична кар'єра почалася в групі the Executives, організованій Майклом зі своїм шкільним товаришем Ендрю Ріджлі.

Так і не дочекавшись успіху, Майкл з Ендрю створили нову команду Wham!, в якій вони співали дуетом.

У 1984 році вони випустили сингл Wake Me Up Before You Go Go, піднявся на перші рядки хіт-парадів США і Великобританії.

Група дала кілька концертів у комуністичному Китаї, чого жодна Західна команда до них не робила.

Великою популярністю користувалися випущені синглом Everything She Wants і Last Christmas, що не завадило Джорджу Майклу почати сольну кар'єру.

"Last Christmas" написана Джорджем Майклом за часів до розпаду " Wham!". Пісня визнана другою за популярністю під час новорічних свят. Перше місце, звичайно ж, займає "Happy New Year" групи ABBA. На цю пісню було записано більше 400 каверів з моменту її виходу в 1984 році.

У 1987-му виходить перший сольник Faith, який розходиться тиражем в 16 млн примірників і отримує "Греммі" як кращий альбом року. Джордж Майкл сам його спродюсував, поєднуючи ліричність з танцювальністю, змішуючи воєдино ритм-н-блюз, поп, соул, джаз і фанк. Шість пісень з альбому вийшли окремими синглами.

1988 рік. Майкл їде у світове турне. Його концерти проходили з аншлагами, але постійні переїзди і гастролі вимотували співака, стали причиною депресії, що і відбилося на творчості. У тому ж році співак випустив ліричну баладу "Father Figure".

У 1991 році співак записав дуетну пісню з Елтоном Джоном. Don't Let the Sun Go Down on Me стала хітом по обидві сторони Атлантичного океану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я тр*хав усе, що ворушиться або У пошуках любові: огляд фільму "Рокетмен" (18+)

Після смерті Фредді Мерк'юрі, він був єдиним кандидатом на місце вокаліста групи Queen. Навіть були зроблені пробні записи, але співпраця виявилася нежиттєздатною.

Протягом усього життя Майкл жертвував великі суми, отримані від гонорарів, на благодійність. Він підтримував різні організації по всьому світу, включаючи центри по боротьбі зі Снід, ВІЛ, насильством, центр підтримки хворих на рак і навіть був членом благодійної гурту Band Aid, які допомагали голодуючим дітям в Африці.

Телеведучий Річард Осман через кілька годин після звістки про смерть артиста розповів журналістам, що якось в одному з випусків програми Deal Or No Deal жінка заявила, що вагітність для неї нездійсненна мрія, оскільки на екстракорпоральне запліднення їй необхідно 15 тисяч фунтів стерлінгів.

Джордж Майкл помер у віці 53 років у 2016 році напередодні Різдва. Багато шанувальників визнали це особливим посланням. Він помер тихо, уві сні. Лікарі поставили попередній посмертний діагноз: гостра серцева недостатність. Пізніше провели розтин, щоб краще зрозуміти справжню причину смерті, але нічого не змогли виявити, навіть видимих проблем з серцем. Тому справжня причина смерті Майкла досі залишається загадкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фредді Мерк'юрі знову заспівав: у мережі з'явився невиданий трек гурту Queen

Джордж Майкл був похований поруч з могилою матері через три місяці після своєї смерті - стільки довелося чекати результатів токсикологічної експертизи для з'ясування причин неочікуваної смерті співака . Після обговорень різних версій в Мережі було оголошено, що смерть артиста була природною, і немає підстав думати, що до неї призвели підозрілі обставини.

Зараз ви читаєте новину «Співак, який міг би стати новим солістом Queen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути