четвер, 25 лютого 2010 12:22

Собчак програла в суді півмільйона

Собчак програла в суді півмільйона

Пермський краєвий суд відмовився стягнути на користь популярної телеведучої Ксенії Собчак півмільйона рублів за використання її зображення в рекламі, опублікованій в місцевому журналі "Стольник", але зобов"язав виплатити їй 35 тисяч рублів, повідомив прес-секретар суду Анатолій Соболєв.

ТОВ "Реновація", що видає в Пермі глянсовий журнал "Стольник" в серпневому номері за 2008 рік в рекламі готелю "Park Hotel" використало зображення Собчак, а в написі до реклами закладу було сказано: "Переваги готелю гідно змогли оцінити багато. Серед них - відома телеведуча Ксенія Собчак, яка приїхали на презентацію журналу "Стольник...".

Раніше районний суд за позовом Ксенії Собчак визнав рекламу "недостовірною". Як йдеться в судовому рішенні, суд зобов"язав "Реновацію" опублікувати в черговому номері рішення суду і спростувати розміщену в рекламі інформацію з використанням імені телеведучої.

Крім того, тепер "Реновація" повинна виплатити на користь Собчак близько 35 тисяч рублів рублів. Це "витрати по сплаті держмита у розмірі 200 рублів, витрати по оплаті послуг представників в сумі 20 000 рублів і витрати на проїзд і проживання представника у розмірі 15 008 рублів", йдеться у рішенні суду.

У задоволенні решти частини позову до "Реновації" про захист виняткових суміжних прав на недоторканність образу і компенсацію за їхнє порушення у розмірі 500 тисяч рублів суд Собчак відмовив.

Як повідомив Анатолій Соболєв, позивальниця оскаржила рішення. У результаті 18 лютого судова колегія з цивільних справ Пермського краєвого суду касаційну скаргу Собчак залишила без задоволення.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Собчак програла в суді півмільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі