понеділок, 16 квітня 2007 08:00

Севастопольський бізнесмен-живодер за 2 місяці замучив до 1000 собак

Прокуратура порушила кримінальну справу проти приватного підприємця, що займається ветеринарною діяльністю, за порушення правил зберігання наркотичних засобів у Севастополі.

Про це Українським Новинам повідомив старший помічник прокурора Севастополя Володимир Дикунов.

"У підприємця виявлено й вилучено кетамін, тавегіл, дитилін й інші сильнодіючі й отруйні речовини, які зберігалися з порушенням установлених правил", - сказав Дикунов.

За фактом порушення порушено кримінальну справу за ч.1 ст.320 Кримінального кодексу (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів).

В 2006 році проти цього ж приватного підприємця було порушену кримінальну справу за ч.1 ст.299 Кримінального кодексу (жорстоке поводження з тваринами), тому що підприємство присипляло собак забороненими для використання курареподібними препаратами, що спричинило болісну смерть тварин.

Раніше представники міжрайонної природоохоронної прокуратури Севастополя повідомляли, що приватний підприємець, котрий займається ветеринарною діяльністю, умертвляв собак за допомогою дитиліну після укладання договору про вилов бродячих собак з уповноваженим органом виконавчої влади й одержання бюджетних коштів.

Дитилін відноситься до групи курареподібних препаратів і викликає тривалу болісну смерть від ядухи.

За інформацією Ради громадських екологічних організацій при Державному управлінні екології в Севастополі, у серпні-вересні 2006 року в такий спосіб було вбито від 200 до 1000 тварин, пишуть Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Севастопольський бізнесмен-живодер за 2 місяці замучив до 1000 собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі