Ексклюзиви
середа, 04 грудня 2019 13:51

Розстріляне відродження показали у музичному кліпі

  Розстріляне відродження - літературно-мистецьке покоління 1920 і 1930 років XX ст. в Україні. Фото: Instagram
Розстріляне відродження - літературно-мистецьке покоління 1920 і 1930 років XX ст. в Україні. Фото: Instagram

Український dark-folk гурт "Поророка" презентував кліп на тему Розстріляного відродження.

В основі сюжету історія трагічного кохання молодої художниці. Події розгортаються під час Великого терору 1930-х, коли багатьох представників української інтелігенції було репресовано радянською владою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарас Тополя розповів, як лисий дядько вплинув на його музичні вподобання

Серед постраждалих були і українські художники-монументалісти - послідовники школи Михайла Бойчука. Певний час вони активно і вільно працювали при радянській владі, зображуючи у своїх роботах побут українського селянства. Утім у 1930 роках режим побачив в них загрозу. 1937-го їх було страчено за фіктивними звинуваченнями у націоналізмі.

Усі роботи бойчукістів були знищені. До наших днів збереглися лише невеликі зразки завдяки приватним колекціонерам - малюнки, ескізи, кераміка.

"Цей кліп, по суті, курсова робота, але по масштабу він вражає. Дуже вдячна команді, яка над ним працювала. Режисерка Олександра Конопля, студентка університету імені Карпенка-Карого мала ідею зняти таку історію про кохання, яке пережило час. Наша пісня на слова Шевченка "Нащо мені чорні брови", яку Саша просто почула в мережі, ідеально зійшлась з цим задумом. Історія не заснована на історичних фактах, але вона є яскравою ілюстрацією того часу", - розповідає фронтвумен гурту Світлана Сугак.

Співачка Джамала представила кліп на пісню "Ціна правди". Композиція стала саундтреком до однойменного фільму про Голодомор.

Зараз ви читаєте новину «Розстріляне відродження показали у музичному кліпі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути