вівторок, 26 квітня 2011 12:49

Путін обідав за 740 грн, а Медведєву готує французький шеф-кухар

Путін обідав за 740 грн, а Медведєву готує французький шеф-кухар

Російська преса з'ясувала кулінарні пристрасті прем'єра РФ Володимира Путіна, а також те, чим йому так подобався петербурзький ресторан "Подворье", де нещодавно сталася пожежа. За даними "Свободной прессы", в цей заклад Путін почав ходити, як тільки його доходи збільшилися після вступу на посаду віце-губернатора Санкт-Петербурга. У результаті за роки харчування в "Подворье" в меню навіть включили "Обід Володимира Путіна" - набір страв, які він замовляв з разу в раз.

Звичний раціон прем'єра, судячи з його "обіду", становить царська уха, "Сковорідка" (м'ясне асорті від шеф-кухаря: лангет, ковбаска, ескалоп і домашня котлетка), яловичина під гострим часниково-сметанним соусом, осетрина гарячого копчення з лимоном і маслом і десерти. Коштує такий "Обід Путіна" з п'яти страв, не рахуючи спиртного, 2,6 тисячі рублів (740 грн).

Якщо порівнювати прем'єрський обід із середнім бізнес-ланчем в московських ресторанах, де ціни, в цілому, вище петербурзьких, то він обходиться в 10 разів дорожче. Середній бізнес-ланч в Москві коштує 259 рублів (74 грн), а середня вартість обіду в московських кафе та ресторанах - 400 рублів (114 грн), що майже в 7 разів дешевше "Обіду Володимира Путіна".

Видання нагадує також, що в 2003 році західні ЗМІ описували розпорядок дня Путіна і звертали увагу на його харчування та алкогольні уподобання.

"Вікна путінського кабінету, розташованого в північно-західній частині будинку на третьому поверсі, виходять на Червону площу. Кімната виглядає строго і безособово, в чомусь навіть старомодно: застарілий телевізор, кілька десятків громіздких телефонних апаратів, безпосередньо з'єднують президента з кабінетами його кремлівських помічників та інших високопоставлених чиновників. Його особиста їдальня також розташована на третьому поверсі, при ній є винний льох з колекцією іспанських червоних вин - їх президент особливо любить. Під закуски Путін любить випити пару чарок горілки, а закінчує трапезу коньяком з Дагестану", - цитує "Свободная пресса".

Раніше дружина прем'єра Людмила Путіна розкрила декілька кулінарних секретів глави уряду РФ і колишнього президента. За її словами, Володимир Володимирович дуже вибагливий і може відмовитися від обіду, якщо йому хоч трохи не подобається страва. А якщо подобається, ніколи не хвалить, оскільки у приватному сімейному житті дотримується двох основних принципів: "жінка повинна виконувати всю роботу по дому" і "не можна хвалити жінку, щоб її не зіпсувати".

Сам Путін запевняє, що він всеїдний і готовий пробувати нові страви. У рамках офіційних заходів він дійсно їсть все, але потроху.

Крім того, видання "Свободная пресса" відзначає відмінності в раціоні прем'єра і президента. Якщо Путін любить російську або кавказьку кухню, то російський президент Дмитро Медведєв - французьку. В особисті кухарі він виписав з Франції знаменитого кулінара Жерома Ріго.

Ріго розповідав, що "президент Медведєв дуже любить рибу і морепродукти. Наприклад, салат з лангуста. Також він любить екзотичні страви, солодке і солоне". Один з підмайстрів Ріго спеціалізується на улюбленій страві президента - фаршированій щуці.

Шеф-кухар Кремля Анатолій Галкін давав інтерв'ю також про те, якій їжі віддають перевагу президент і прем'єр-міністр. За інформацією Галкіна, який займає пост бренд-шефа Управління справами президента Росії, Медведєв і Путін дуже стежать за собою і вживають в їжу багато овочів, фруктів і зелені: "Менше жирного. Багато дуже роздільного харчування".

На офіційних прийомах перші особи Росії віддають перевагу спеціальному коктейлю, що складається з великої кількості льоду, краплі лимонного соку, м'яти, крапельки сиропу і 50 грамів шампанського. З алкогольних напоїв найбільш популярними у глави держави і голови уряду є біле і червоне вино, що відрізняє їх від колишніх мешканців Кремля, які віддавали перевагу більш міцному спиртного, пише "Вестник миллионера".

Зараз ви читаєте новину «Путін обідав за 740 грн, а Медведєву готує французький шеф-кухар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі