четвер, 30 вересня 2010 09:46

Помер батько "Бонні та Клайда"

Помер батько "Бонні та Клайда"

Американський кінорежисер і творець знаменитого фільму "Бонні і Клайд" Артур Пенн помер у віці 88 років, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на газету The New York Times. 

За даними керуючого справами Пенна протягом останніх 25 років Івен Белла, кінорежисер помер у вівторок, на наступний день після свого 88-го дня народження.

Причиною смерті Пенна стала серцева недостатність, повідомляє The Los Angeles Times.

Найбільш відомою його роботою стала картина "Бонні і Клайд" 1967 року про відомих грабіжників часів Великої депресії Клайда Барроу і Бонні Паркер.

Клайда зіграв Уоррен Бітті, а роль Бонні виконала Фей Данауей. Картина була удостоєна двох "Оскарів" і здобула культовий статус, а також істотно вплинула на розвиток американського кінематографу.

Крім саги про пригоди гангстерів, яка помітно змінила вигляд голлівудської кіноіндустрії, Пенн зняв в 1970 році один з найвидатніших вестернів в історії світового кіно - "Маленький великий чоловік" з Дастіном Хоффманом у головній ролі.

Видання відзначає, що Пенн був людиною, яка, можливо, змінила політичну історію США.

У 1960 році він був радником кандидата на пост президента США Джона Кеннеді й готував його до теледебатів з Річардом Ніксоном.

Саме Пенн порадив Кеннеді дивитися прямо в об"єктив камери й відповідати на запитання коротко та чітко.

Поради режисера дозволили Кеннеді завоювати довіру глядачів упевненістю в своїх силах, відчуття якої він викликав на екранах на відміну від свого опонента, хоча той і був набагато досвідченішим політиком.

Пенн також був добре відомий і як театральний режисер. У 1960 році він був удостоєний статуетки "Тоні" за постановку "The Miracle Worker".

Останньою його роботою стала п"єса "Fortune"s Fool" за твором Івана Тургенєва "Нахлібник", поставлена в 2002 році. П"єса отримала чотири премії "Тоні" і була номінована на нагороду за кращу постановку року.

Нагадаємо, днями померла виконавиця головної жіночої ролі фільму "Титанік".

Зараз ви читаєте новину «Помер батько "Бонні та Клайда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі