вівторок, 19 жовтня 2010 13:57

Помер актор Володимир Головін

Помер актор Володимир Головін

У віці 70 років помер актор і режисер Володимир Головін. Останнім часом він жив у власному невеликому будиночку в селищі Березайка, що в Бологовському районі Тверської області, звідки іноді вибирався на зйомки.

Головін вирішив стати актором, як його вітчим і мама. Батько Володі загинув ще до появи хлопчика на світ, в Фінську війну. Актриса Катерина Головіна свого часу була зіркою Калінінського драматичного театру. А коли підріс син, вона стала приймати запрошення з інших міст. Разом з Вовою Катерина Олексіївна жила у Вишньому Волочкові, Кірові, Омську, Ленінграді і Москві, де трудилася артисткою. Новий чоловік Головіної - актор Павло Лєшков теж доклав руку до творчого становленню хлопця - вчив виразно читати вірші і прозу і розповідав, як грамотно вживатися в образи на сцені.

Вперше Головін постав перед глядачами в театрі МГУ в Москві у 8 класі, зігравши підлітка в п'єсі Шатрова. А коли родина перебралася до Омська, Головін подружився з Владиславом Дворжецьким, який одного разу навіть врятував йому життя, витягнувши з-під льоду не до кінця замерзлої річки.

Пізніше актор вирішив стати режисером. На постановника він вивчився в Ленінграді, а потім застосовував свої знання, будучи головним режисером Російського драматичного театру в Кишиневі. Через чотири роки повернувся до Першопрестольну, де працював у Театрі імені Мосради. Потім перебрався до північної столиці - на Ленінградському телебаченні керував редакцією Літературно-драматичних програм.

У кіно Головін почав зніматися у віці 40 років. Першою роллю Володимира Івановича став образ есера-терориста історичній драмі "20 грудня". Глядачі запам'ятали Володимира Івановича і за стрічками "Холодне літо п'ятдесят третього" і "Олігарх".

Скоро на екрани вийдуть серіали "Антиснайпер - 3 і 4" і картина "Щастя моє", яка стала останньою у фільмографії артиста.

"Экспрес-газета"

Зараз ви читаєте новину «Помер актор Володимир Головін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі