понеділок, 10 січня 2011 10:43

Охоронець Джексона після смерті співака "зачистив" його кімнату

Охоронець Джексона після смерті співака "зачистив" його кімнату

Охоронець Майкла Джексона розповів суду, що на прохання лікаря Конрада Мюррея "зачистив" кімнату, де 25 червня 2009 помер король поп-музики: відразу після смерті співака охоронець зібрав ампули від медичних препаратів і крапельниці. Лише після цього була викликана швидка.

Під час попередніх слухань у справі про ненавмисне вбивство охоронець Альберто Альварес дав докладні свідчення про те, що відбувалось одразу після смерті Джексона.

За словами Альвареса, Мюррей покликав його до спальні Джексона, сказав, що сталося щось жахливе, наказав зібрати різне медичне обладнання і тільки після цього - подзвонити у швидку допомогу. Труп співака знаходився на ліжку з розплющеними очима і ротом. Джексон лежав під крапельницею, у нього був також встановлений сечовий катетер.

"Я запитав: "Доктор Мюррей, що трапилось?". Він відповів: "У нього була алергічна реакція. Погана реакція" , - згадав Альварес.

Лікар швидкої допомоги Річард Сенефф повідомив суду, що лікар Джексона не розповів йому про введення Джексону пропофолу - сильнодіючого анестетичного засобу. Мюррей говорив, що лікував співака від зневоднення. За даними експертів, передозування пропофолу і низки інших медичних препаратів і призвело до загибелі музиканта.

Джексон виглядав дуже блідим і виснаженим, так що співробітник швидкої допомоги навіть не одразу впізнав знаменитого співака.

За даними звинувачення, вранці 25 червня Мюррей ввів Джексону дозу пропофолу, а до цього, протягом ночі, він давав співаку декілька інших болезаспокійливих препаратів. Прокурори переконані, що дії лікаря настільки сильно суперечили сформованим медичним нормам, що в них є ознаки вбивства з необережності.

Якщо звинувачення проти Мюррея будуть доведені, він може провести за гратами до чотирьох років. Сам лікар відкидає свою провину і наполягає, що його дії не були причиною смерті Джексона. Очікується, що попередні слухання у справі Мюррея триватимуть кілька днів.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Охоронець Джексона після смерті співака "зачистив" його кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі