четвер, 17 січня 2019 14:01

Навіщо Собчак приїхала в Україну

Журналістка та екс-кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак приїхала до Києва.

Росіянка розмістила у своєму Instagram відео, на якому видно Європейську площу, у четвер, 17 січня. Його Собчак супроводила підписом "Ну привіт, Kіев!".

Автор: instagram.com/xenia_sobchak
  Собчак опублікувала відео, в якому повідомила про свій приїзд до Києва
Собчак опублікувала відео, в якому повідомила про свій приїзд до Києва

У соцмережах одразу ж обурилися написанням назви столиці України.

"Це якою мовою?", "Превед, сапчаг", "Шо? Га? Стіки раз їзділа. Не знає, як пишеться Київ. Kyiv not Kiev, дурненька", — пишуть користувачі.

 
  Блогери та користувачі соцмереж сміються з помилки знаменитості.
Блогери та користувачі соцмереж сміються з помилки знаменитості.

"Ну не може сьогодні будь-яка російська зірка будь-якої свіжості не хайпанути на темі Україні. Ось і ця героїня "Миротворця" Собчак щось подібне сьогодні вчудила. Ще безграмотно написала. Хоча, може, хтось її до Києва на корпоратив запросив?" — прокоментував у своєму Telegram-каналі блогер Олексій Голобуцький.

Приїзд російської знаменитості підтвердили у Державній прикордонній службі України, пише Українська правда.

"Щодо цієї громадянки не було якихось доручень інших правоохоронних органів. Підстав для непропуску її не було. Тож вона перетнула кордон", – заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

Він також додав, що не знає про відвідини Собчак Криму після визнання острову тимчасово-окупованою територією. Щодо мети приїзду росіянки Слободян також не володіє інформацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальну журналістку, підозрювану в держзраді України, депортували з РФ

Утім, пізніше у своєму Telegram-каналі Собчак розповіла, до кого і навіщо приїхала.

"Приїхала до подруги. Виставила сторіз. Журналісти обривають телефон. Тобто уявити собі, що до Києва можна просто любити їздити і мати тут друзів без політичного контексту неможливо, так?) Пекло якесь. А тут, до речі, гостинні та прекрасні мої друзі. І жодної політики. Крім того, що за день стало ясно, що абсолютна більшість моїх знайомих переконані в перемозі Порошенка. Тому що "у нього всі бабки"))))", - написала Собчак.

  Пізніше росіянка пояснила причину свого візиту до Києва.
Пізніше росіянка пояснила причину свого візиту до Києва.
18 жовтня 2017-го Ксенія Собчак офіційно оголосила про намір брати участь у виборах президента РФ 2018-го. За результатами, посіла 4 місце і набрала 1,68% голосів.
Зараз ви читаєте новину «Навіщо Собчак приїхала в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі