субота, 30 квітня 2011 11:51

На весіллі принца Вільяма танцювали до світанку

На весіллі принца Вільяма танцювали до світанку

Герцог і герцогиня Кембриджські відсвяткували своє весілля вечерею і танцями в Букінгемському палаці разом з приблизно трьомастами друзями і близькими. Наречена була у вечірній білій сукні від Сари Бертон - дизайнера, що створила і весільний наряд нареченої. У ролі господаря виступав батько Вільяма, принц Уельський Чарльз. За наявними даними, вітальні промови виголосили свідок з боку нареченого принц Гаррі і батько нареченої Майкл Міддлтон.

Її Величність і герцог Едінбурзький на вечірці не були присутні, відбувши з Лондона на уїкенд.

На герцогині Кембриджської був білий кардиган з ангорської вовни поверх атласної сукні з вишитим діамантами поясом. Її сестра Піппа після весільної церемонії переодяглася в довгу смарагдово-зелену сукню без рукавів, також прикрашене коштовностями. Мати нареченої вибрала для себе чорну сукню з декольте і відкритою спиною, і спідницею з оборками.

Святкування відбувалося у бальній залі - найбільшої з 775 кімнат Букінгемського палацу, довжина якого становить 36 метрів, а ширина - 18 метрів. Він був побудований з волі королеви Вікторії і вперше використаний в 1856 році для прийому на честь закінчення Кримської війни, в якій брав участь 2-й герцог Кембріджський. Згодом рід перервався, і титул кілька десятиліть чекав нового власника.

Веселощі тривали до світанку, після чого молоді залишилися в палаці. Коли і куди вони відправляться на медовий місяць, не розголошується.

Як повідомляє Бі-бі-сі, після трагічної смерті його матері з вини папарацці принц Вільям особливо чутливий в питаннях недоторканності свого приватного життя. Найближче майбутнє покаже, чи вдасться йому хоча б на короткий час захистити себе й молоду дружину від людського цікавості.

Безпардонність щодо членів сім'ї Віндзорів аж ніяк не є винятковою прикметою нашого часу. Так, в 1947 році, коли майбутня королева, а тоді спадкоємиця престолу незабаром після свого весілля відвідала службу в одній з церков Хемпшира, місцеві жителі принесли стільці і драбини і вилазили на могильні пам'ятники, щоб підглядати у вікна, як вона молиться.

Одночасно з нареченими та їх гостями королівське весілля святкували декілька мільйонів чоловік по всій Британії.

Багато хто віддав перевагу пабам, пікнікам під відкритим небом. Незважаючи на величезний збіг народу і рясне споживання міцних напоїв, день пройшов спокійно. Єдиний інцидент трапився в Глазго, де група осіб заздалегідь запросила всіх бажаючих на "вечірку божевільних роялістів" в міському Келвінгроув-парку. Муніципальна рада рекомендувала співгромадянам не брати участь в цьому "неофіційному і небезпечному заході", але кілька тисяч чоловік все ж таки з'явилися у вказане місце. Досягнувши, за висловом старшого суперінтенданта поліції Бернарда Хіггінса, "абсолютно неприйнятною ступеня сп'яніння", вони почали вести себе буйно.

21 людина затримано, один правоохоронець отримав травму, розбиті вікна в декількох поліцейських машинах.

Паби в п'ятницю закрилися на дві години пізніше звичайного; те ж саме відбудеться і в суботу.

Як повідомлялось раніше, принц Вільям та Кетрін Міддлтон, які стали в п'ятницю чоловіком і дружиною, скріпили свій шлюбний союз поцілунком на балконі Букінгемського палацу.

Зараз ви читаєте новину «На весіллі принца Вільяма танцювали до світанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі