четвер, 24 травня 2007 16:57

Мером Кембріджа став транссексуал

Протягом 800 років на відповідальному посту мера Кембріджа змінювали один одного доволі яскраві чоловіки та жінки, створюючи колоритні прецеденти. Але ніколи ще цю посаду не обіймала жінка, яка народилася чоловіком. Джені Бейлі стане першим в Британії мером, який змінив стать.

45-річна Бейлі - член Ліберально-демократичної партії - змінила стать, коли їй було вже за тридцять. Виконувати обов"язки мера вона буде за допомогою своєї супутниці життя 49-річної Дженніфер Ліддл, яка раніше входила до складу міської ради, а зараз іменуватиметься "mayoress" - "дружина мера". Ліддл також є транссексуалкою.

Хлопчик, який згодом став Джені Бейлі, ріс у в"язниці Донкастер (батько працював там наглядачем). Сумніви в статевій приналежності з"явилися в дитини у віці 6-7 років. Аж до 30-річного віку Бейлі продовжувала пригнічувати свої справжні почуття і бажання.

Коли Бейлі ще була чоловіком у шлюбі з жінкою, яку вона тепер називає своєю кращою подругою, вона стала батьком двох дітей, яким тепер 18 і 20 років.

Бейлі відзначає, що майже не зіштовхнулася з упередженням серед своїх колег і жителів Кембріджа. Будь реакція іншою, Бейлі, за її власними словами, навряд чи висунула б свою кандидатуру на пост мера, пише газета The Times.

(Переклад на сайті ИноПресса).

Зараз ви читаєте новину «Мером Кембріджа став транссексуал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі