пʼятниця, 03 квітня 2020 16:55

Медхалати "от кутюр": дизайнери започаткували волонтерську акцію

Медхалати "от кутюр": дизайнери започаткували волонтерську акцію
Дизайнерка Світлана Бевза ініціювала важливий проєкт "Одноразовий костюм - медику" Фото: instagram.com/solomiyavitvitska/

Ведуча Соломія Вітвіцька приєдналась до благодійної акції і стала волонтером. Вона пакує і доставляє захисні костюми для медиків у лікарні.

У Instagram Соломія заявила, що українські інфекціоністи носитимуть одноразові медичні костюми від кутюр.

Дизайнерка Світлана Бевза ініціювала важливий проєкт "Одноразовий костюм - медику". До проєкту вже долучилися дизайнери Іван Фролов, Таго, Катерина Сільченко, Христина Бобкова, Лейк та волонтери, які фізично допомагають у виготовленні одноразових костюмів.

"Саме у Івана Фролова я побачила цю новину та написала йому, що можу допомогти. Скільки триватиме наша боротьба з цим вірусом, складно спрогнозувати! Перші доставки уже поїхали в гарячі точки. За перший тиждень дизайнери змогли організувати 1000 костюмів, що розвезли лікарнями кур'єри. Пам'ятайте, на передовій нині наші медики! Тож, залишайтеся вдома! Це найкраще, що Ви можете зробити, аби врятувати рідних та оточуючих!" - написала Соломія.

Під час карантину дедалі більше дизайнерів та швейних підприємств перепрофільовуються під виробництво медичного одягу. Вони поширюють свої лекала і формули виробництва у всі регіони, щоб місцеві підхоплювали ідею та долучалися.

"Нам вдалося виготовити близько 2000 костюмів за 2 тижні. Через карантин не можна перезавантажити виробництво, тож ми обираємо лікарні та пріоритетні інфекційні відділення, які звертаються до нас. У мене на сторінці і тут нижче у тексті є лекала для виготовлення комбінезонів, за допомогою яких кожен може допомогти і пошити костюм. До речі, на виготовлення 1 комбінезону потрібно близько 30 хв. Чим більше зараз людей будуть шити костюми, тим швидше ми зможемо допомогти лікарям", - прокоментувала Світлана Бевза.

За останні декілька днів до акції "Одноразовий захисний костюм - медику" приєдналося ще більше волонтерів, серед яких не тільки люди з великим серцем, а й місцеві ательє, які перелаштували своє виробництво на виготовлення спецодягу. Саме тому, за словами дизайнерки Світлани Бевзи, за третій тиждень плідної роботи вони планують пошити ще більше костюмів. Найголовніший матеріал для виробництва - спанбонд щільністю вище 50.

"Команда FROLOV майже повним складом вийшла з карантину. Безперечно - в масках та з антисептиками і контактуючи на безпечних дистанціях. Ми долучилися до ініціативи Світлани Бевзи, і вже навіть більше - до нового великого волонтерського руху заради лікарів. Ми, зокрема, розробили додатковий чоловічий універсальний розмір костюма", - зазначив Іван Фролов.

Кожен з нас може стати героєм, просто залишившись вдома, а умільці шиття можуть зробити і передати захисний костюм для лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обнулитися і любити свою маму: зірковий кулінар дав рецепт подолання кризи

Посилання на лекала для виробництва спецодягу - https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1X5aUuHQyT5_7gSjvQV22gEjfK7k62Qcn?fbclid=IwAR0XdUp9l9FqT4YQwBhK45ZyEfvuNQPUgk0Bev9Dj6OKWukHLUUn5ADCbIY

Посилання для медиків на анкету надання допомоги - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdS7XJIgnSuZExdQJLbDjx_zoyC4GOmhlozewg6jb4G1tGy4Q/viewform

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Українські інфекціоністи тепер носитимуть одноразові медичні костюми ОтКутюр❤️ @bevza_svitlana ініціювала важливий проект "Одноразовий костюм - медику"! Свої виробництва перепрофільовують під це дедалі більше дизайнерів та швейних підприємств! Зокрема, ми сьогодні пакували також костюми від @ivfrolov , @kristina_bobkova і- щодня долучається все більше й більше людей! В нашому чаті уже шалена конкуренція: що відвезти?, хто зможе приїхати на упаковку? - пропустив повідомлення і там уже кілька охочих!) Це так зворушливо і неймовірно! 💋 @sonya_soltes , @nadiiashapoval , @ksu_yefremova та уся команда VIP-кур'єрів й пакувальників - знайте, що Ви неймовірні! 🤘🙌 Усім хто бажає долучитися - пишіть дівчатам в директ! Потрібно все: гроші, руки, авто! Скільки триватиме наша боротьба з цим вірусом складно спрогнозувати! Перші доставки уже поїхали в гарячі точки. Пам'ятайте, на передовій нині наші медики! Тож, залишайтеся вдома! Це найкраще, що Ви можете зробити, що врятувати рідних та оточуючих! #допоможиМедику #notForSale #волонтер #designer #help #stayHome #карантин

Публикация от Solomiya Vitvitska (@solomiyavitvitska)

Співак, телерадіоведучий 31-річний Володимир Дантес вирішив підтримати малих і середніх підприємців в Україні у кризовий період, який наступив для них під час пандемії та карантину. Відомо, що більшість бізнесів зараз призупинилися. Про ініціативу Дантес оголосив у своєму Іnstagram.

Зараз ви читаєте новину «Медхалати "от кутюр": дизайнери започаткували волонтерську акцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі