вівторок, 19 жовтня 2010 16:14

Мати Елтона Джона розпродає особисті речі співака

Мати Елтона Джона розпродає особисті речі співака

Британський аукціонний діи Gorringes у вівторок проведе торги речами всесвітньо відомого британського музиканта сера Елтона Джона, виставленими на продаж його матір'ю.

Шейла Фейрбразер вирішила продати речі свого 63-річного сина через переїзд в менший за розміром будинок на південному узбережжі Великої Британії. Аукціон, на який виставлено в цілому 227 лотів, пройде 19 жовтня в місті Люіс в графстві Іст-Сассекс на півдні Англії.

Серед речей, запропонованих покупцям - сценічні костюми музиканта, квитки і VIP-перепустки на його концерти, а також близько 100 подарункових екземплярів знаменитих платівок, що розійшлися мільйонними тиражами по всьому світу.

Серед них - платинові диски, що втілюють перший мільйон продажів найуспішнішого альбому Елтона Джона "Goodbye Yellow Brick Road" 1973 року і мультиплатиновий сингл 1997 року "Something About The Way You Look Tonight/Candle In The Wind" з піснею, присвяченою покійній принцесі Діані.

"З раннього дитинства Елтон любив виступати на сімейних торжествах - весіллях і днях народження. Коли його сценічна кар'єра почала йти вгору, я весь час ходила на концерти і найбільше боялася, як би він не забув слова своїх пісень", - зізналася немолода мати музиканта.

Вона зберігала речі сина на полицях у великій ігровій кімнаті в своєму старому будинку, проте тепер місця для них немає, і тому Фейрбразер вирішила продати їх. Деяка кількість лотів підписані співаком, але основна маса - ні. Мати Елтона Джона має цьому резонне пояснення: "Навіщо він даватиме мені автографи, адже я - його мати?".

Улаштовувачам аукціону важко оцінити можливу виручку від продажів і розраховують, що торги привернуть увагу фанатів співака зі всього світу.

"Це одні з найцікавіших торгів, які ми коли-небудь проводили, і ми вже стали свідками цікавості з боку зарубіжних покупців. Нічого подібного не проводилося з 1988 року, але ті торги не були такі цікаві, тому що на них не було такої кількості значущих особистих речей співака, як на цьому аукціоні", - відзначив представник аукціонного дому Ендрю Еллістон-Елінн.

За його словами, ці торги - "можливість для покупців, що випадає раз в житті".

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Мати Елтона Джона розпродає особисті речі співака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі