пʼятниця, 14 грудня 2018 17:50

Лідія Таран влаштувала унікальну шахову партію посеред Праги заради мрії підопічного
6

Лідія Таран влаштувала унікальну шахову партію посеред Праги, аби здійснити мрію 18-річного Михайла Комнацького
Фото: прес-служба
Лідія Таран і Марк Гінзбург
Михайло Комнацький
Михайло Комнацький і Руслан Пономарьов
Лідія Таран влаштувала унікальну шахову партію посеред Праги, аби здійснити мрію 18-річного Михайла Комнацького

Куратор проекту "Здійсни мрію" телеведуча Лідія Таран разом з командою влаштувала унікальну шахову партію посеред Праги, аби здійснити мрію 18-річного Михайла Комнацького.

Під вигаданим приводом команда проекту забрала хлопця зі студентського гуртожитку у Києві й переправила до Праги. До справжньої змови вдалися друзі і родина Михайла, лікарі, викладачі університету, де він навчається та співробітники каналу "1+1". Допомогти студенту погодився стати україно-американський бізнесмен, венчурний інвестор AngelVest Марк Гінзбург.

Михайло має хронічну ниркову недостатність. За один рік здоровий, спортивний підліток став цілком залежним від процедури очищення крові - по чотири години тричі на тиждень.

Автор: прес-служба
  Лідія Таран і Марк Гінзбург
Лідія Таран і Марк Гінзбург
Автор: прес-служба
  Михайло Комнацький і Руслан Пономарьов
Михайло Комнацький і Руслан Пономарьов

"У "Здійсни мрію" Міша потрапив ще влітку, на арт-марафоні #МояДитячаМрія. Я досі пам'ятаю нашу першу зустріч. Сором'язливий хлопець з яскравим і дуже незвичним малюнком – кольоровими шахами, запам'ятався мені найбільше. І наша команда взялася розробляти план здійснення цієї мрії", - розповіла Лідія Таран.

Приводом польоту у Прагу стала пропозиція від університету.

"Це вже зараз розумію, що то була частина великої змови, – ділиться Михайло. - Мама привезла мій закордонний паспорт і захотіла просто провести на літак. Вона також все знала. І до останнього нічого не казала".

В аеропорту хлопця з мамою зустріла знімальна група ТСН та Лідія Таран. А в Празі посеред парку в центрі міста, унікальними півметровими шахами хлопець зіграв першу партію з чемпіоном світу з шахів Русланом Пономарьовим. Аби усе вдалося, Руслан порушив щільний турнірний графік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одинокий батько просить допомоги на лікування

Гросмейстр був так вражений щирим захопленням хлопця, що запросив його на міжнародний шаховий турнір, де грала його команда. Пономарьов сказав, що хлопець став справжнім талісманом для команди, бо тоді, вперше після серії програшів, вони здобули перемогу.

В Україні хлопця зустрів Марк Гінзбург.

"Я дуже хотів особисто познайомитися з Михайлом. Його історія мене вразила - хлопець з села, з такою складною хворобою і має таку рідкісну, інтелектуальну мрію – дізнатися секрети гри в шахи. Він сильний духом, попри все зміг вступити на бюджет до престижного університету і навчатися на відмінно", - розповів бізнесмен.

8-річний Артем Колісник із Кропивницького хворий на ДЦП. Дитині мають робити операцію на ногах. Опісля буде реабілітація, курс якої становить близько 13 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Лідія Таран влаштувала унікальну шахову партію посеред Праги заради мрії підопічного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі