неділя, 13 липня 2008 12:34

Колишня дівчина Андрія Ющенка розповіла, як її примушували говорити українською

Колишня дівчина Андрія Ющенка розповіла, як її примушували говорити українською
Ганна Павлович, колишня дівчина сина Президента України Віктора Ющенка - Андрія, в інтерв"ю газеті "Сегодня" розповіла, що її політичні погляди були протилежними поглядам сім"ї Президента і особисто Віктора Ющенка.

Понад усе Ганну Павлович пригнічувала атмосфера в будинку Ющенка, в якому її примушували розмовляти українською і слухати про українську архаїку.

"Віктор Андрійович прекрасна і душевна людина, але він - український націоналіст, і всі розмови у нього тільки про українську історію і культуру. Я до всього українського відношуся нормально, але у нього це дуже. Все в нім пройнято чимось архаїчним, етнічним, Хоружівкою, селом. Він постійно розповідає про життя в селі, як пас в дитинстві телят.

Коли ми почали з Андрієм приходити до нього, то мене спочатку вражала така особливість цієї сім"ї - на вихідні за загальним столом могли збиратися десятки родичів. Я звикла до компаній по 3-4 людини, а тут представляєте - людей 50 в одному приміщенні. І ось сидить Віктор Андрійович на чолі столу і говорить, говорить.

До того ж вони хотіли, щоб я з ними розмовляли тільки українською. У Андрія Віктор Андрійович постійно цікавився: "Чому Ганна до цих пір не говорить українською". Віталіна мені ще в самому початку нашого спільного життя з Андрієм говорила: "Якщо ти хочеш спілкуватися з нашою сім"єю, то повинна говорити українською". Мене ця безапеляційна умова так обурила, що я їй у відповідь відразу ж заявила: "Це ви, якщо хочете зі мною спілкуватися, будете зі мною російською говорити".

Мої родичі такими претензіями з їхнього боку були обурені. Розумієте, я родом з південного Сходу України. Російська мова і російська культура для мене рідні. До того ж по лінії мами ми Бахови. Це дворянський рід. Один з моїх предків був гусаром при Катерині ІІ. Мій прапрадід Олексій Тихонович зібрав бібліотеку, яка зараз розділена між мамою і її молодшою сестрою. Я люблю читати Буніна і Набокова, люблю картини Серова і Айвазовського. Отже, мені від цього потрібно було відректися? Ніколи", - розповіла в інтерв"ю Ганна Павлович.

Крім того, Ганна повідомила журналістів, що її політичні погляди теж разюче відрізняються від президентських.

" Так. Я проти вступу України в НАТО, я проти реабілітації бандерівців. Мене неприємно вразило те, що в Львові поставили пам"ятник Бандері. Я за те, щоб російська стала другою державною мовою в Україні. Я за дружбу України з Росією, я взагалі ненавиджу будь-який сорт націоналізму і презирство до "чужаків". Мені подобається тандем Путін-Медведєв", - сказала Ганна Павлович.

За словами Ганни Павлович 16 грудня 2007 року вона розлучилася з Андрієм Ющенком.

Зараз ви читаєте новину «Колишня дівчина Андрія Ющенка розповіла, як її примушували говорити українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі