субота, 24 жовтня 2015 18:36

Кириленко розповів, як підіймав студентство під час "Революція на граніті"

Автор: whoswho.com.ua
 

Міністр культури В'ячеслав Кириленко розповів, як підіймав студентство під час "Революції на граніті". Пригадував юні роки політик у передачі "Світське життя" на телеканалі 1+1.

"Я був одним перших, хто запропонував цю ідею, хто безпосередньо організовував, це був перший Майдан і він для нас дуже дорогий", - говорить Міністр культури.

"Я голодував менше тижня тому що у нас були пов'язки білі у голодуючих, чорні у охорони, медперсоналу, інші служби, тому перший тиждень я голодував, а другий тиждень я зрозумів, що треба радикалізуватися, я був з тих, хто піднімав студентство безпосередньо в гуртожитках навчальних корпусах. 25 жовтня 1990 року ми захопили червоний корпус рідного тоді мені Київського університету, оголосили окупаційний страйк. Я цим особисто займався, Кравчук був мудрою людиною і за 3 дні прийняли постанову про задоволення вимог голодуючих", - говорить В'ячеслав Кириленко.

Нагадаємо, "Революція на граніті" кампанія широкомасштабних акцій ненасильницької громадянської непокори, заздалегідь організована українською радянською молоддю, переважно студентами

Зараз ви читаєте новину «Кириленко розповів, як підіймав студентство під час "Революція на граніті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі