субота, 13 квітня 2019 09:05

Катерина Кухар знялася в образі сучасної Жізель
5

Фото: Вадим Яцун

Катерина Кухар напередодні спектаклю "Жизель", який відбудеться 20 квітня, знялася в незвичайній фотосесії. Завдяки цій фотосесії можна подивитися, як би виглядала сучасна віліса з вистави "Жизель", якби балетну постановку робили в наш час.

Вистава "Жизель" - це містична драма 19 століття. Історія про дівчину Жизель, яка померла через кохану людину, дізнавшись про його зраду і стала вілісою. Існує легенда, що віліси - це наречені, померлі до весілля. Втративши життя, ці істоти повертаються на землю вночі і мстять чоловікам за своє нездійснене жіноче щастя. Вночі вони виходять зі своїх могил і вбивають самотніх подорожніх. На світанку вони знову зникають.

У версії 19 століття віліси одягнені в довгі сукні, зі спідницями-шопенкамі, їх волосся зібране в пучок, а в руках вони тримають лілії. Сучасну ж вілісу фотограф Вадим Яцун та стиліст Аліна Сорт побачили з довгим волоссям і білому боді, в якому рукава нагадують крила ангела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася Катерина Кухар за 10 років

"За 150 років, приблизно стільки існує балет" Жизель ", уявлення про моду і жіночі образи дуже змінилося, - поділилася Катерина Кухар. - Я із задоволенням пішла на цей експеримент. Мені подобається і незвичайний макіяж Дарії Нещадиної, і розпущене волосся від Антоніни Лободи , креативно і фантазийно підійшла до образу і стиліст Аліна Сорт, зберігши в образі Жизель тільки колір її сукні. До речі, партія Жизелі одна з найважчих в класичному репертуарі. Вона побудована на контрастах в настрої, емоціях. На початку першого акту я повинна, як актриса зіграти довірливу, простодушну, відкриту світу селянську дівчину. А вже в кінці цього акту, коли Жизель розуміє, що Альберт її зрадив, вона повинна дуже швидко подорослішати, і мені необхідно передати глядачеві весь той біль і гіркоту втрати, зради, які вона переживає, і зіграти сцену божевілля на очах у глядача ".

"Жізель" — "фантастичний балет" на дві дії французького композитора Адольфа Адама, лібрето Жюля-Анрі де Сен-Жоржа, Теофіля Готьє та Жана Кораллі за легендою, яку переказав Генріх Гейне. Балет вважається одним з найвидатніших творів епохи романтизму. Прем'єра романтичного балету "Жізель" вперше відбулася в 1841 році на сцені Паризької опери і мала величезний успіх. Відтоді балет не сходить з провідних балетних сцен світу.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Кухар знялася в образі сучасної Жізель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі