вівторок, 15 травня 2007 15:55

Ізраїль збирається взяти на озброєння робота-вбивцю (ФОТО)

Ізраїльська компанія "Elbit Systems - Бойовий робот VIPeR "Elbit Systems розробила робота для військових, що отримав назву VIPeR (Versatile, Intelligent, Portable Robot - "універсальний, розумний, портативний робот"). VIPeR може стріляти з автомата mini-Uzi і кидати гранати.


До переваг "гадюки" (так переводиться абревіатура) конструктори відносять малий розмір (висота - 23 см) і здатність переміщатися по нерівній місцевості. Діючи в приміщенні, робот може підійматися по ступенях сходів. У оснащення робота можуть входити інфрачервоні камери і програмне забезпечення, яке формує схеми будівель у міру просування робота всередині них. Передбачена установка датчика, що дозволяє виявляти вибухові речовини, і пристрої для їх знешкодження.

Управління роботом покладається на людину-оператора, так що до "Термінатора" йому поки далеко. Очікується, що у разі успішних польових випробувань робот поступить на озброєння ізраїльської армії, передає сайт Elbit Systems. 
Зараз ви читаєте новину «Ізраїль збирається взяти на озброєння робота-вбивцю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі