середа, 11 квітня 2007 15:41

Імплантанти грудей в колишньому СРСР завели медиків в глухий кут

Міністерство охорони здоров"я Ізраїлю намагається розгадати склад таємничої субстанції, яка використовувалася в 1990-х роках на пострадянському просторі як альтернатива силіконовим імплантантам для збільшення грудей.

Приводом для лабораторних досліджень Мінохоронздоров"я стало звернення в одну з ізраїльських клінік двох жінок з скаргами на сильні болі і непропорційну зміну форми грудей.

"Медичне обстеження виявило масштаби проблеми: одна з грудей пацієнтки в три рази перевершувала за розмірами іншу", - описує ситуацію газета "Гаарец".

З"ясувалося, що обидві жінки перенесли десять років тому пластичні операції в Україні. Щоб допомогти пацієнткам, ізраїльським хірургам довелося відкачувати з тканин речовину, за допомогою якої їх українські колеги додавали грудям необхідний розмір і форму.

"Це зовсім не схоже на звичайні силіконові імплантанти. Це жовта субстанція, що нагадує бананове пюре. Її безпосередньо вводили в тканини грудей. Сучасній медицині вона невідома. Її описів немає в медичній літературі", - дивується ізраїльський хірург Касис Шукрі.

Через газету він рекомендував жінкам, що перенесли аналогічні пластичні операції, негайно пройти медичні обстеження.

"Мабуть, ця речовина (у 1980-90-х роках) широко використовувалася в Росії та Україні... Краще за все видалити, поки воно не привело до інфекційного зараження та сильних болів", - сказав Шукрі, передає РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «Імплантанти грудей в колишньому СРСР завели медиків в глухий кут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі