пʼятниця, 27 серпня 2021 14:57

Джамалі – 38: з дитинства працювала із сьомої ранку до опівночі
5

Сьогодні Джамала святкує своє 38-річчя
Фото: instagram.com/jamalajaaa
Сьогодні Джамала святкує своє 38-річчя
Сьогодні Джамала святкує своє 38-річчя
Сьогодні Джамала святкує своє 38-річчя
Сьогодні Джамала святкує своє 38-річчя

Сьогодні, 27 серпня, 38-річчя святкує співачка Джамала.

Найцікавіші факти про неї читайте в матеріалі Gazeta.ua.

Справжнє ім'я Джамали – Сусана Алімівна Джамаладінова. Але однокласники її називали Сусаніта Гонсалес Санчес, тому що вона любила іспанську музику, у волоссі носила троянди й одягала яскраві речі. Зараз чоловік і близькі називають її Сусанна, команда й друзі - Джа.

Автор: instagram.com/jamalajaaa
  Сьогодні Джамала святкує своє 38-річчя
Сьогодні Джамала святкує своє 38-річчя

Батьки Джамали професійні музиканти. І вона з трьох років мріяла стати співачкою. У дев'ять років записала перший альбом, що містив 12 дитячих пісень.

Батьки Джамали зводили власний будинок у Криму і мали кафе. Джамала із сестрою допомагали їм із дитинства. Працювати доводилося із сьомої ранку до півночі. Уранці майбутня співачка полола грядки, збирала фрукти, овочі, відносила на ринок. У кафе Джамала мила посуд і різала салати.

Навчаючись у Національній музичній академії ім. П. І. Чайковського по класу оперного вокалу, планувала присвятити себе класичній музиці. Та пізніше захопилася джазом і почала пробувати себе в різних музичних напрямах.

2016 року Джамала виграла міжнародний пісенний конкурс Євробачення в Стокгольмі з піснею "1944", в якій ідеться про депортацію кримських татар із півострова. Того ж року стала народною артисткою України.

2013-го Джамала зіграла у фільмі "Поводир" про Україну 1930-х років. 2016 року знялася у фільмі "Поліна".

Три роки тому Джамала отримала сертифікат від нідерландської компанії StoKolex про назву нового сорту тюльпану її ім'ям.

Джамала та чоловік Сеїт-Бекір Сулейманов виховують двох синів - 3-річного Еміра й 14-місячного Селіма.

Нещодавно Джамала відкрила іменну зірку на Алеї слави в центрі Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати первістка Вакарчука: що про неї відомо

Джамала стане учасницею п'ятого сезону танцювального шоу "Танці з зірками", що виходить на телеканалі "1+1". Артистка вже готується до участі в проєкті.

Зараз ви читаєте новину «Джамалі – 38: з дитинства працювала із сьомої ранку до опівночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі