пʼятниця, 03 липня 2020 13:36

Діалог і зворотній зв'язок від вчителя: Мазур пропонує вдосконалити дистанційне навчання, підключивши бізнес

Діалог і зворотній зв'язок від вчителя: Мазур пропонує вдосконалити дистанційне навчання, підключивши бізнес
Ведуча поділилася висновками після ZOOM-уроків сина Фото: надане піар-службою

Телеведуча Алла Мазур висловилася проти підписання петиції щодо заборони дистанційної освіти в України. Ведуча припускає, що до вересня 2020 року Україну може накрити друга хвиля зараження COVID-19 і Міністерство освіти і науки України має вчасно переглянути свої положення щодо дистанційної освіти.

Жінка написала про це у Facebook.

Алла Мазур переконалася, що освіта України не була готова до дистанційного режиму у зв'язку з пандемією коронавірусу. Ведуча виховує 12-річного сина Артема. Вона, як і багато батьків, в умовах карантину не отримали належного рівня знань.

Ведуча вважає, що щоб дистанційне навчання було якісним та ефективним, МОН та Мінцифри необхідно прийняти термінові кроки до початку вересня. Серед розповсюджених проблем: відсутність інтернету. Без інтернету і відповідних гаджетів ідея дистанційної освіти може провалитися.

Торік без інтернету залишались близько 700 шкіл. У Міністерстві освіти наголошують, що вони працюють над цим питанням. Алла Мазур вважає, що варто підключати бізнес і шукати для них мотивацію допомагати освіті. Наприклад, знизити податки за діджиталізацію цілого регіону або надати інші важливі преференції.

"У кожного школяра та і вчителя має бути доступ до інтернету і гаджет! Дистанційна освіта може бути ефективною тільки в режимі діалогу. Скільки завгодно можна записувати показових уроків, але дитині треба, щоб з нею поговорили. І пояснили ще раз, якщо не зрозуміла. Вчителям потрібні методички таких уроків", - розповідає Алла.

Ведуча поділилася висновками після ZOOM-уроків сина. Він має бути не коротшим, ніж 45 хв. Але й не довшим, бо діти згасають.

"Перші 10 хв - обов'язкове обговорення домашнього завдання. Бо якщо дитина не чує реакції на зроблену роботу, у неї запитання: а нащо я буду старатися, все-одно ніхто уваги не звертає. Наступні 20 хв. - пояснення нової теми. ВЧИТЕЛЕМ! Далі- обов'язкові 10 хв. діалогу по ній: щоб почути голоси і відповідь хоч частини класу. І фінальні 5 хв. - пояснення наступного домашнього завдання. І максимально доброзичливий голос вчителя!" - розповіла Алла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алла Мазур уперше з'явилася в телеефірі після лікування раку

Мазур закликає звернути увагу на діток з особливими освітніми потребами. Їм необхідні додаткові консультації онлайн.

Телеведуча Алла Мазур повернулась до роботи в ТСН після лікування раку. Гарну новину вона повідомила в Іnstagram. Основна частина лікування подолана. Прогнози лікарі дають хороші. "До медиків звернулась вчасно - показала операція. Сили відновлюються. І можу нарешті повернутись до улюбленої справи. В команду "ТСН.Тижня": з якою не втрачали зв'язку ні на день. І в студію: де весь цей час були на інформаційній передовій мої улюблені колеги", - написала Мазур.

Зараз ви читаєте новину «Діалог і зворотній зв'язок від вчителя: Мазур пропонує вдосконалити дистанційне навчання, підключивши бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі