четвер, 16 вересня 2021 09:00

Девід Копперфілд заради фокусів покинув навчання

Девід Копперфілд заради фокусів покинув навчання
У 22 роки Копперфілда запросили на телебачення ведучим програми "Чари АВC". Фото: pixabay

Цього дня 65 років тому в родині євреїв в американському місті Матачен народився майбутній ілюзіоніст та гіпнотизер Девід Копперфілд. Справжнє ім'я - Девід Сет Коткін. Батько був власником магазину одягу, мати - страховою агенткою.

З дитинства Копперфілд відзначався феноменальною пам'яттю. Великий вплив на нього мав дід, який і показував онукові перші фокуси на картах. Батьки не заперечували й навіть підтримували захоплення сина. Тому ще до того, як він пішов у школу, вже вмів показувати фокуси, які придумав сам.

У 12 років його прийняли в Американське співтовариство магів, став наймолодшим його членом. Через чотири роки почав навчати студентів мистецтва "магії" в Нью-Йоркському університеті.

Підлітком вперше побачив серіал "Життя Девіда Копперфілда", що спонукало його взяти подібний сценічний псевдонім. Заради виступів на сцені покинув навчання.

У 22 роки Копперфілда запросили на телебачення ведучим програми "Чари АВC". Незабаром він зіграв другорядного персонажа у фільмі жахів "Поїзд терору", завдяки чому отримав ще більшу популярність. У 1980-х хлопець вів авторську програму "Магія Девіда Копперфілда", яка мала високі рейтинги.

З кожним роком трюки Девіда Копперфілда ставали все більш вражаючими й масштабними. Він демонстрував зникнення літака, а 1983-го на короткий час змусив зникнути Статую Свободи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На коміка завели кримінальну справу

Зараз ілюзіоніст як і раніше виступає з шоу-програмами, часто з'являється на телебаченні та займається благодійністю. Він допомагає інвалідам розвивати спритність рук.

Дід Девіда по батьку — емігрант з України. 1974 року Девід закінчив Матаченську середню школу. У 10 років Девід почав практикуватися у магії у своєму районі під псевдонімом "Хлопчик-чарівник Давіно".

Зараз ви читаєте новину «Девід Копперфілд заради фокусів покинув навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі