неділя, 20 червня 2021 10:54

День батька: які фільми переглянути з татом
5

В третю неділю червня відзначають День батька. Не втрачайте нагоди привітати свого тата і потішити приємним подарунком. В якості невеликого сюрпризу може бути спільний перегляд фільму.

Gazeta.ua підготувала перелік цікавих кінострічок саме про татусів.

"Татусі́" (фр. Les Compères) — французька кінокомедія 1983 року. Другий фільм, знятий Франсісом Вебером, в якому разом грають П'єр Рішар і Жерар Депардьє.

Автор: Скріншот з відео
  «Татусі́» (фр. Les Compères)
«Татусі́» (фр. Les Compères)

Одного разу хлопець підліткового віку втікає з дому зі своєю коханою. Поліція безуспішно його розшукує, тому мати персонажа звертається до своїх двох колишніх коханих. При цьому вона повідомляє кожному чоловікові, що саме він є батьком втікача. Журналіст, пов'язаний зі злочинним світом, і вчитель, схильний до суїциду, відправляються на пошуки.

"Містер мама" (англ. Mr. Mom) — американський фільм 1983 року, знятий режисером Стеном Драготі.

Це комедійна драма, головні ролі в якій виконали Майкл Кітон, Тері Гарр, Мартін Мулл та Крістофер Ллойд.

Автор: Скріншот з відео
  «Містер мама» (англ. Mr. Mom)
«Містер мама» (англ. Mr. Mom)

Коли тата звільняють з роботи, мама навпаки отримує нову високооплачувану посаду. Проте тепер вона не може приділяти дітям стільки часу як раніше. Вихід є — домогосподаркою стає батько дітей. Але не все у нього виходить, зате фільм наповнюється багатьма комічними моментами.

"Батько нареченої" (англ. Father of the Bride) — американський комедія 1991 року режисера Чарльза Шаєра. У головних ролях Стів Мартін, Даян Кітон, Кімберлі Вільямс та Мартін Шорт.

Автор: wiz-art.com.ua
  «Батько нареченої» (англ. Father of the Bride)
«Батько нареченої» (англ. Father of the Bride)

Для доньки майбутнє весілля - це найбільш хвилююча та найочікуваніша подія в житті. Для її люблячого батька - найбожевільніший день. По-перше, він розлучається з улюбленою дитиною. По-друге, з чималою сумою грошей. По-третє, йому доводиться терпіти родичів з боку молодого. На весіллі всі щасливі, окрім батька нареченої.

"Місіс Даутфайр" (англ. Mrs. Doubtfire) — комедійний фільм режисера Кріса Коламбуса 1993 року з Робіном Вільямсом в головній ролі.

Автор: Скріншот з відео
  «Місіс Даутфайр» (англ. Mrs. Doubtfire)
«Місіс Даутфайр» (англ. Mrs. Doubtfire)

Неприємності сипляться на Деніеля Хиларда: він втрачає роботу, від нього йде дружина і після розлучення йому дозволено бачити дітей всього раз на тиждень. Але Деніел знаходить вихід – переодягається в жіноче плаття і стає Місіс Даутфайр. Він наймається до власної дружини в домробітниці, і тепер може бачити своїх дітей кожен день. Наслідки, природно, будуть самими непередбачуваними.

Якщо ж комедії вам не до смаку, пропонуємо американський бойовик "Командо" (англ. Commando) 1985 року, режисера Марка Лестера. У головних ролях Арнольд Шварценеггер та Аліса Мілано.

Автор: Скріншот з відео
  "Командо" (англ. Commando)
"Командо" (англ. Commando)

Група терористів викрадає доньку відставного командира десантного підрозділу Джона Метрікса, щоб за допомогою шантажу змусити його вбити президента однієї латиноамериканської країни. Захоплююча історія, як супертатусь рятує свою доньку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десять найкращих фільмів про моду

День батька відзначається в багатьох країнах світу в третю неділю червня. У 2021 році свято випадає на 20 червня і збігається з Трійцею. Вперше його відсвяткували в США 19 червня 1910 року. Відзначати його запропонувала жінка Сонора Додд, яка разом з 5 братами і сестрами виховувалася батьком-одинаком.

Зараз ви читаєте новину «День батька: які фільми переглянути з татом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі