вівторок, 10 квітня 2012 10:16

Christian Dior знайшов заміну звільненому за антисемітизм Джону Гальяно

Christian Dior знайшов заміну звільненому за антисемітизм Джону Гальяно
Посада залишалася вакантною з березня 2011 Фото: lenta.ru

Бельгійський дизайнер Раф Сімонс призначений на пост креативного директора Christian Dior. Про це в понеділок, 9 квітня, офіційно оголосив французький дім моди.

Сімонс, який раніше обіймав посаду арт-директора дому моди Jil Sander, відповідатиме за створення колекцій одягу "от кутюр" і "прет-а-порте", а також дизайн жіночих аксесуарів, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Посада креативного директора Christian Dior залишалася вакантною з березня 2011 року, після того як Джон Гальяно, який обіймав її, був звільнений за дебош в громадському місці, а також прояв антисемітизму і расової нетерпимості.

Інцидент, про який йдеться, стався в кінці лютого в паризькому барі La Perle, розташованому на березі Сени. Трохи п'яний кутюр'є затіяв сварку з парою, що сиділа за сусіднім столиком. За словами свідків, Гальяно назвав 35-річну Джеральдіну Блох "брудною єврейкою" і "потворною повією", а її супутника Філіпа Вірджітті, який мав азіатську зовнішність, обізвав "брудним азіатом" і погрожував вбити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джона Гальяно затримали за напад і антисемітизм

У відповідь на ці образи жінка іронічно поцікавилася, яким смаглявий уродженець Гібралтару бачить самого себе - можливо, "блондином-арійцем з блакитними очима". У відповідь Гальяно заявив, що любить Гітлера, а люди, подібні його співрозмовникам, не повинні існувати на світі, тому що їхнім предкам слід було померти в газових камерах.

У червні 2011 року дизайнер постав перед судом: він пояснив свою поведінку тим, що перебував під впливом сильних медикаментів і, крім того, був п'яний. У вересні кримінальний суд Парижа засудив Гальяно до штрафу в розмірі 6 тисяч євро.

Зараз ви читаєте новину «Christian Dior знайшов заміну звільненому за антисемітизм Джону Гальяно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі