вівторок, 11 травня 2021 06:35

Церемонії премії "Золотий глобус" не буде

Церемонії премії "Золотий глобус" не буде
"Золотий глобус" скоріше за все відмінять. Фото: Reuters

Церемонія проведення вручення премії "Золотий глобус" фактично скасована після того, як телеканал NBC відмовився її транслювати.

"NBC не транслюватиме "Золотий глобус" 2022 року", - наводить The Hollywood Reporter заяву телеканалу, який традиційно показував захід.

Це сталося на тлі масового бойкоту з боку голлівудських зірок і найбільших компаній, які зажадали від організаторів більше інклюзивності та різноманітності. Скандал почався ще в лютому, коли журналісти дізналися, що серед 100 членів Голлівудської асоціації іноземної преси (HFPA), яка присуджує премії, немає жодного темношкірого.

Організаторам "Золотого глобуса" давали час до початку травня внести істотні зміни, і вони пообіцяли вже в цьому році прийняти до своїх лав не менше 20 нових членів "з особливою увагою на користь темношкірих". Однак багатьох не влаштували "зміни для галочки".

Якщо організатори виконають свій план, телеканал погодився транслювати премію в січні 2023 року.

Так, від участі відмовилися Netflix, Amazon і Warner Bros.

Серед голлівудських зірок таке ж рішення прийняли Скарлетт Йохансон, Марк Руффало і Том Круз.

Круз і зовсім повернув нагороди, отримані за ролі у фільмах "Джеррі Магуайер", "Народжений 4 липня", "Магнолія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкоголізм, деменція та блюз: за що дали "Оскар-2021"

"Золотий глобус" - американська премія, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за роботи в кінофільмах і телевізійних картинах. Премія вручається щороку в січні за результатами голосування приблизно 90 міжнародних журналістів, які живуть в Голлівуді. У кіноіндустрії вважається другою по престижу премією після Оскара.

Зараз ви читаєте новину «Церемонії премії "Золотий глобус" не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі